E-devlet 10 bin TL deprem yardım başvuru başvuru, sorgulama nasıl yapılır?

E-devlet 10 bin TL deprem yardım başvuru başvuru, sorgulama nasıl yapılır?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında 10 ilde OHAL ilan edilmişti. Deprem sonrasında kurumlar tarafından depremzede vatandaşlara verilecek nakit destekleri de belli olmaya başladı. Tüm detaylar haberimizde.

6 Şubat tarihinde ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında 10 il derinden sarsıldı. Deprem sonrasında bölgede bulunan vatandaşlar için verilecek nakit desteklerinin de nasıl ve ne zaman yapılacağı belli oldu. AFAD 10 bin TL destek başvurusu nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AFAD 10 BİN TL DESTEK

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi ve Elbistan ilçesi olarak yaşanan iki büyük deprem felaketi 10 ilde etkili olmuştu. Deprem sonrasında bölgede OHAL ilan edilirken AFAD tarafından depremzede vatandaşlara 10 bin TL nakit desteği verileceği öğrenildi. AFAD tarafından yapılan açıklama şu şekilde; 'Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6'lık iki büyük deprem felaketi sonrasında evleri hasar gören vatandaşımız için 10 bin TL hane başı destek ödemeleri başladı. Hasar tespit çalışmaları sürerken çalışmalar bittikçe ödemeler yapılıyor. Ödemeler AFD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile yapılırken kesinleşmeyen hasar tespit verilerinden alınan ikametgah verileri dikkate alınarak yapılmaktadır. 

Hane Başı Destek Ödemeleri Başladı

Şimdiye kadar 337 bin 933 evde hasar tespitleri sonlanıp ödemeler yapılmıştır. Ödemeler için e-Devlet sistemi üzerinden başvuru şartı aranmıyor. Hane başı destek ödemeleri Ziraat Bankası hesabı olan müşterilerin hesaplarına doğrudan, hesapları olmayan vatandaşların ise kimlik numaralarıyla yapılmaktadır.' 10 bin TL nakit desteği için sorgulamalar Ziraat Bankası üzerinden yapılmaktadır. Depremin ilk günlerinde depremden etkilenen 10 il OHAL bölgesi ilan edilmiş ve sonrasında Elazığ da deprem bölgesi sayılarak 11 il deprem bölgesi ilan edilmişti. Deprem bölgesi ilan edilen illerimiz şu şekilde; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN