e-Devlet'ten başvuran 16.000 TL alacak! Tek seferlik ödeme başvuruları başladı

e-Devlet'ten başvuran 16.000 TL alacak! Tek seferlik ödeme başvuruları başladı

E-devlet üzerinden başvuran vatandaşlara tek seferlik 16000 TL'lik destek duyuruldu. Devlet yardımlarına 2023 yılı itibariyle gelen zamlar ve detaylar haberimizde...

Devlet yardımlarına zam geldi ve 16.300 TL'den fazla yardım almak için kolay bir müracaat tekniği bulunmaktadır.

2023 SENESİNDE DEVLET YARDIMLARINA ZAM GELDİ VE ÖDEMELER YAPILDI

Devlet tarafından yapılan duyurulara göre 2023 senesi itibari ile enflasyon oranları ve asgari ücrete oluşturulan zamlar ardından devlet yardımlarına da zam geldi. İŞKUR ve SSK kurumları bağlamında yapılacak ödemeler için son derece kolay bir müracaat tekniği bulunuyor. Böylece 16.300 TL'den fazla miktarda bir destek almanız da olası hale geliyor.

Devlet Desteği

YARDIM KOŞULLARINI TAŞIYANLAR DESTEK ALABİLİYOR!

Yardım şartlarını taşıyan her vatandaş en az 16.300 TL tutarında yardım ücreti alabilecek. Doğum yardımında ise 112 gün üzerinden verilecek olan ödemeler maaşlar üzerinden hesaplanacak ve bu yardımın tamamıyla geri ödemesiz olacağı açıklandı. Genel olarak bu yardımlar şu şekildedir: çocuk parası, doğum yardımı, süt ya da emzirme parası, kreş parası ve son olarak da yarım günlük iş parası.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURULABİLECEK!

Yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden başvurularını yapabilecekler. İlk olarak tespit edilen şifre ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Sonrasında arama bölümüne SSK yardım müracaat yazıp sorgulatılması gerekiyor. Arama sonucunda karşınıza çıkan adreste ki formu dikkatli ve kusursuz bir şekilde doldurup müracaat yapabilirsiniz. Bu işlemin sonrasında müracaatlarının kabul edilmesi halinde alınacak yardım parasını da öğrenebilirsiniz. Başvurular genel olarak 15 ile 30 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Aktif olarak SSK üzerinden çalışan kadınlar, ilk doğumda 2 ay yarım gün çalışarak tam maaş alabilmektedir. İkinci doğumda ise 4 ay ve ileri doğumlarda ise 6 ay yarım gün çalışmaları gerekmektedir. Engelli çocuğu olan kadınlar amacıyla ise bu süre 12 ay olarak belirlendi. Çoğul gebelikte ise hal biraz farklılık göstermektedir. Çoğul gebelikte ek olarak 30 gün daha eklenecek ve bu annenin maaşının yarısını işveren yarısını da İŞKUR ödeyecek. Ayrıca maaşlarda damga vergi kesintisi de olmayacak. Tüm bu gelişmeler hayatı kolaylaştıracak ve çalışan kadınların durumunu iyileştirecek.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından verilen elektronik hizmetlere erişmek için gereken bir güvenlik araçıdır. E-Devlet şifresi, kişisel verilerinizi koruyarak elektronik ortamda güvenli bir şekilde hizmet almanızı sağlar.

E-Devlet şifresi almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

E-Devlet portalına gidin: E-Devlet portalına www.turkiye.gov.tr adresinden erişebilirsiniz.

Üye olun: E-Devlet portalına üye olmak için "Üye Ol" butonuna tıklayın ve gerekli bilgileri doldurun.

Kimlik doğrulama: Üyelik işleminizi tamamladıktan sonra, kimlik doğrulama işlemini tamamlamanız gerekir.

Şifre oluşturun: Kimlik doğrulama işleminiz tamamlandıktan sonra, E-Devlet şifresini oluşturun.

E-Devlet şifresi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından verilen birçok hizmete erişmenizi ve elektronik ortamda güvenli bir şekilde hizmet almanızı sağlar. E-Devlet şifresi almak için gereken adımları takip ederek, kolay ve güvenli bir şekilde elektronik hizmetlere erişebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN