Elma kabuklarını çöpe atmayın! Meğer ne büyük faydası varmış: Çayı bile yapılıyor

Elma kabuklarını çöpe atmayın! Meğer ne büyük faydası varmış: Çayı bile yapılıyor

Her gün mutlaka yediğimiz meyvelerden elmanın kabuklarını soyup çöpe atmak büyük bir hataymış! Meğerse faydası çokmuş! Elma kabuklarının çayı bile büyük fayda sağlıyor...

Elma, sağlığımız için şifa depolayan en faydalı meyvelerden biri olarak bilinir. Ancak çoğu kişi elma kabuğunun da kendisi kadar değerli olduğunu bilmeyebilir. İşte elma kabuğunun sağladığı mucizevi faydalar...

ELMA KABUĞUNUN FAYDALARI

elma-kabugu-faydasi.webp

Elmanın kabuğu, lif açısından zengin bir kaynaktır. Bu lifler, uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Aynı zamanda karaciğer ve kemik sağlığına da olumlu etkiler sağlar.

Elma kabuğundaki polifenoller, kan basıncını düşürme, kolesterol seviyelerini kontrol altında tutma ve damar esnekliğini artırma gibi kalp sağlığını destekleyen önemli bileşenleri içerir.

A, C ve K vitaminleri ile potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi mineraller açısından zengin olan elma kabuğu, genel sağlığı iyileştirmeye katkıda bulunur. Bu besinler, kalp, sinir sistemi, beyin, cilt ve kemik sağlığını destekler.

Antiinflamatuar özelliklere sahip olan elma kabuğu, akciğerler ve kalp gibi organları çeşitli hastalıklardan korur. Ayrıca diş çürüklerini önlemeye yardımcı olur.

ELMA KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

elma-kabugu-cayi-nasil-yapilir.jpeg

Elma kabuğunu değerlendirmenin şifalı bir yolu, ondan çay yapmaktır. Elma kabuğu çayı, bağışıklık sistemini güçlendirme, kalp sağlığını koruma ve kan şekerini dengeleme gibi birçok fayda sunar.

Elma kabuğu çayı yapmak için 4 elma kabuğunu, 1 çubuk tarçını, 1 çay kaşığı balı ve birkaç tutam karanfili 4 bardak suya ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım saat kadar demlemeye bıraktıktan sonra süzüp içebilirsiniz. Uyumadan önce içilen bu çay, sağlığınıza birçok katkıda bulunur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN