Elmas gibi parlayan bir cilde sahip olmak için bu 2 meyveyi mutlaka tüketin

Elmas gibi parlayan bir cilde sahip olmak için bu 2 meyveyi mutlaka tüketin

Herkesin hayali kusursuz parıl parıl parlayan bir cilde sahip olabilmek. Çoğu kişi bu cilde sahip olabilmek için çareyi pahalı kozmetik ürünlerinde veya güzellik salonlarında arar. Halbuki o kadar para dökmenize gerek yok. İhtiyacınız olan sadece bu 2 meyve.

Meyveler, cilt hücrelerinizi sağlıklı tutabilecek bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Ayrıca, eklenen ışıltı için her gün yüzünüzde meyve maskeleri kullanabilirsiniz. Hangi meyvelerin size parlak bir cilt kazandırabileceğini, bunları diyetinize nasıl ekleyeceğinizi ve cilt sağlığınızı iyileştirmek için nasıl kullanacağınızı öğrenmek için bu haberimize kulak verin.

papaya-nedir.webp

1. PAPAYA

Papaya, A, C, B vitaminleri, pantotenik asit ve folat ile bakır, potasyum ve magnezyum gibi mineraller içerir. Ayrıca, serbest radikallerin cilt hasarını önlemeye yardımcı olan ve antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklere sahip papain ve kimopapain gibi enzimler içerirler. Papaya tüketmek, zayıf cilt sağlığının nedenlerinden biri olan kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca siğiller, egzama, mısır ve kutanöz tüberküllerin tedavisine yardımcı olabilir. Bilim adamları ayrıca papayanın yaraları ve kronik cilt ülserlerini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini bulmuşlardır. Bu nedenle, sindirim sorunlarınız, yara izleriniz ve pigmentasyonunuz varsa, diyetinize ve güzellik rejiminize papaya eklemelisiniz. İşte nasıl kullanılacağı.

Nasıl kullanılır?

a. Diyetinizde;

  • Kahvaltıda veya akşam atıştırması olarak bir kase papaya yiyin.
  • Papaya, limon suyu ve pembe Himalaya tuzunu karıştırarak bir papaya smoothie hazırlayabilirsiniz.

b. Cildinizde;

  • Küçük bir parça papayayı ezin ve cildinize uygulayın. 10 dakika sonra durulayın.
  • Ezilmiş papayayı limon suyu ve ¼ çay kaşığı zerdeçal ile karıştırın ve pigmentli ve yaralı bölgelere uygulayın. 10 dakika sonra durulayın.
  • Kuru ve pul pul dökülen ciltler için yarım çay kaşığı badem yağı ile ezilmiş papaya uygulayın. 10 dakika sonra yumuşak ıslak bir bezle silin.
  • Küçük bir parça papaya, 1 çay kaşığı portakal kabuğu ve 1 yemek kaşığı gül suyu (yağlı ciltler için) veya bal (kuru ciltler için) kullanarak bir papaya ovma yapın. Cildinizi ovmak için nazik dairesel hareketler kullanın. Oda sıcaklığında suyla durulayın.

1612015400073-portakalin-faydalari.jpg

2. PORTAKAL

Tatlı, sulu ve etli portakal, canlı bir renge ve sarhoş edici bir kokuya sahiptir. Bu meyve aynı zamanda cildiniz için harikalar yaratabilir. Limonlar gibi portakallar da C vitamini açısından zengindir. 100 gram portakal, bir antioksidan olan 54 miligram C vitamini içerir. Portakallar oksidatif hasarı, fotohasarı, DNA hasarını önlemeye, iltihabı azaltmaya ve kolajen sentezine yardımcı olabilir.

Nasıl kullanılır?

a. Diyetinizde;

  • Her gün yarım portakal tüketin.
  • Hamuru ile taze sıkılmış portakal suyu için. Mide ülseriniz varsa veya IBS/IBD'niz varsa posadan kaçının.
  • Salata, pizza, güveç, kek ve çikolatalarınıza portakal ekleyin.
  • Smoothie'nize portakal suyu ekleyin.

b. Cildinizde;

  • Pigmentasyonun olduğu her yere portakal suyunu topikal olarak uygulayın. 10 dakika sonra durulayın.
  • Yağlı ciltler için 3 yemek kaşığı portakal suyu, 1 çay kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı gram unu ve ½ çay kaşığı zerdeçal karıştırın. Paket olarak uygulayın.
  • Kuru ciltler için 3 yemek kaşığı portakal suyu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı süt, ½ tatlı kaşığı zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırın. Cildinize uygulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN