Emekli maaşları 2 bin TL arttı! Temmuz'da ne olacak? Herkesin aklındaki o soru yanıtlandı: Kök maaş detayına dikkat!

Emekli maaşları 2 bin TL arttı! Temmuz'da ne olacak? Herkesin aklındaki o soru yanıtlandı: Kök maaş detayına dikkat!

Emekli vatandaşlar merakla emekli maaşları konusunda yapılan son iyileştirmeyi araştırmaya devam ediyor. Peki en düşük emekli maaşı zamları ne zaman yatırılacak? Tüm detaylar haberimizde.

Emekli vatandaşların yüzünü güldüren haberler geçtiğimiz günlerde paylaşıldı ve en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu. Emekli maaşının yükselmesi ardından kök maaş detayı araştırılmaya başlandı. Peki kök maaş nedir? Nasıl hesaplanacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLERİN KAFASI KARIŞIK

Emekli vatandaşların maaşlarında iyileştirme yapılması amacıyla en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olması teklifi meclis onayından geçti ve en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu. Emeklilerin zamlı maaşları Nisan ayından itibaren hesaplarına yatmaya başlayacak. Ancak gelen bilgilere göre maaşı 7 bin 500 TL olan vatandaşların kök maaşlarında bir değişiklik olmayacak ve arada olan fark Hazine tarafından karşılanacak. 

Emeklilere Kök Maaş Detayı

Yapılan zamlar kök maaş üzerinden hesaplanacak. Kök maaşı 7 bin 500 TL altında olan emekli vatandaşların zamları kök maaş üstüne eklenerek yatırılacak. Yapılan haberlere göre kök maaşı 5 bin 500 TL olan emekliler Temmuz ayında yüzde 30 zam alırsa bu oran 5 bin 500 TL maaş üstünden hesaplanacak. Yani emeklinin maaşı yüzde 30 zam doğrultusunda 77 bin 150 TL olarak hesaba yatacak ve en düşük maaşı 7 bin 500 TL olarak alan emekli vatandaşın maaşı değişmeyecek. Arada olan fark Hazine tarafından karşılanacak. Emeklinin Temmuz ayında alacağı zam 7 bin 500 TL üstünden hesaplanmayacak. Yani eğer yüzde 30 zam yapılırsa emekli vatandaş 9 bin 750 TL maaş almayacak. En düşük maaş Temmuz ayında 8 bin TL oranına yükseltilirse yüzde 30 zam doğrultusunda kök maaşı 7 bin 150 TL olan vatandaş 8 bin TL maaş almaya başlayacak. En düşük emekli maaşı 1.500 TL'den 2 bin 500 TL, 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL'ye yükselmişti. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN