En doğrusunu ben bilirim diyen de yanıldı! Yılların yanlış bilgisi doğruyu buldu! Makarnayı böyle süzün

En doğrusunu ben bilirim diyen de yanıldı! Yılların yanlış bilgisi doğruyu buldu! Makarnayı böyle süzün

Hemen hemen her mutfakta pişirilen makarnanın en doğru tüketim şekli belli oldu. Yıllardır herkesin doğru bildiği o yanlış sonunda gün yüzüne çıktı. Makarnayı nasıl doğru bir şekilde süzersiniz? sorusunun yanıtını sizler için cevaplıyoruz. Hem vitaminini koruyor hem de doğrusunu öğrenin. İşte en doğru makarna süzme yöntemi…

7'den 70'e herkesin bayılarak tükettiği makarna öncelikle haşlanmaktadır. Haşlanan makarnayı pişirme yöntemleri damak tadına göre değişiklik gösterse de Haşlamadan tüketmek de mümkün değildir. Suda haşladığınız makarnayı süzdürdükten sonra soslayarak tüketirken süzme yönteminin tüm işleri değiştirdiğini biliyor muydunuz? Herkesin yıllardır yaptığı o hata sonunda gün yüzüne çıktı. İşte en doğru makarna süzme yöntemi…

MAKARNAYI DOĞRU SÜZME YÖNTEMİ

Geleneksel Türk mutfaklarından makarna süzmek için tencerenin içerisindeki makarnanın önce süzgece döküldüğü ardından da suyunun süzülmesini beklendiği görülmektedir. Fakat Uzmanlar bu şekilde pişirilen makarnanın bütün vitamin değerlerini kaybettiğini belirtiyor.

makarna-suzmek-1.jpg

Makarnanın haşlanma sürecini sonlandırmak için bir bardak soğuk suyu tencerenin içerisine ekledikten sonra kevgir yardımıyla makarnaların alınması gerekmektedir. Bu sayede makarnadaki vitamin ve mineral kaybı en aza indirilirken lezzet ve besin değeri de korunmuş oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN