Eşyasız kalanlara devlet desteği! Eşya yardımı başvuruları başladı: Devlet evi sıfırdan dizicek!

Eşyasız kalanlara devlet desteği! Eşya yardımı başvuruları başladı: Devlet evi sıfırdan dizicek!

! Devlet evinde yeterli eşyası olmayan, eskimiş, bakım istenilen evler için kolları sıvadı. O vatandaşlara kollarını uzatacak. Yapılan duyuruya göre evinde eşyası olmayan ailelere 5 bin TL ödeme yapacak. İstenilen şartların karşılanması halinde devlet tarafından ödemeler gerçekleştirilecek. Evinde eşyası eski olan ve bakıma ihtiyaç duyan aileler için de ödemeler yapılacak. İşte detaylar...

Eşyasız kalanlara devlet desteği! Eşya yardımı başvuruları başladı: Devlet evi sıfırdan dizicek! Devlet evinde yeterli eşyası olmayan, eskimiş, bakım istenilen evler için kolları sıvadı. O vatandaşlara kollarını uzatacak. Yapılan duyuruya göre evinde eşyası olmayan ailelere 5 bin TL ödeme yapacak. İstenilen şartların karşılanması halinde devlet tarafından ödemeler gerçekleştirilecek. Evinde eşyası eski olan ve bakıma ihtiyaç duyan aileler için de ödemeler yapılacak. İşte detaylar...

eşya

DEVLETTEN EŞYA YARDIMI

Maddi durum itibariyle evinde eşyası olmayan, eşyası olup da eskimiş olan, bakıma ihtiyaç duyan ailelere devlet yardım elini uzattı. O ailelere 5 bin TL kredi ödemesi yapılacak.  Eşya yardımı olarak geçen bu yardım ödemesinde evler kontrol edilecek. Uygun bulunması halinde ödemeler gerçekleştirilecek. 

Bu yardım kapsamında muhtaç durumdaki ailelerin evlerine de müdahale edilecek. Eğer evleri çok eski ise tadilatla düzeltilmeye çalışılacak. Tadilat ile düzeltilmeyecek durumda ise devreye prefabrik girecek. İhtiyaç sahibi ailelere prefabrik ev yapılarak yüzler güldürülmeye çalışılacak. Böylelikle vatandaşın hem yeni evi olacak hem de yeni eşyası olacak. Duruma göre yardım ödemeleri genişletilecek. Eşya yardım ödemesinin fiyatı 5 bin TL olarak açıklansa bile ihtiyaç duyulması halinde daha fazla da yardımda bulunulacak. 

Başvurular e - devlet sisteminden ya da il müdürlüklerince yapılacak. Başvurular yapılan araştırmalar neticesinde sonuçlanacak. İhtiyacı olduğu tespit edilen ailelere eşya, tadilat ve ev yardımında bulunulacak. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN