Ev hanımları, anneler bu haber size! Devlet aylık 1300 TL maaşa bağlıyor: Şartlara dikkat

Ev hanımları, anneler bu haber size! Devlet aylık 1300 TL maaşa bağlıyor: Şartlara dikkat

Devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri kapsamında artık çalışmayan kadınların da yüzü gülecek! Peki 1.300 TL destek şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında sosyal destek ödemeleri yer alıyor. Peki çalışmayan kadınlara sağlanan sosyal destek ödemeleri nedir? Şartları nedir? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ANNELERE MADDİ DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan haberlere göre çalışmayan kadınların faydalanması için ilk çocuğa 300 TL, ikinci çocuğa 400 TL, üçüncü ve daha fazla çocuğa 600 TL toplamda 1.300 TL ödeme yapılacak. Ödemeler PTT üzerinden alınacak. Başvuru yapmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekiyor.

Çalışmayan Annelere Destek

Ayrıca çocuğun doğum tarihinin 2015 ve daha yeni olması, bebeğin canlı doğması, doğum sonrasında bebeğin sisteme kaydedilmiş olması gerekmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen çocuk destek ödemesi kapsamında çalışan anneler de bu destekten faydalanabiliyor. Başvurular e-Devlet sistemine giriş yaparak ya da ikamet edilen bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen giderek yapılabiliyor. Ödemeler yalnızca annelere yapılıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN