Ev ve işyeri tapusu olanlar dikkat! Son tarih açıklandı: Yapmayan cezalı ödeyecek!

Ev ve işyeri tapusu olanlar dikkat! Son tarih açıklandı: Yapmayan cezalı ödeyecek!

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren haberler internet üzerinde paylaşılmaya devam ediyor. Peki emlak vergisi ne kadar oldu? Son tarih ne zaman? Tüm detaylar haberimizde.

Tapu sahiplerinin beyanname vermesi ve emlak vergisi ödemesi zorunlu olarak yapılan bir işlem ve bunları uygulamayan vatandaşlara ceza uygulanıyor. Peki emlak vergisi ne kadar oldu? Kira gelir beyanname tarihleri hangileri? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KİRA GELİR BEYANNAMESİ VE EMLAK VERGİSİ

Tapu sahiplerinin emlak vergisi vermesi için taksit zamanları belli oldu. İlk taksitler Mart, Nisan, Mayıs aylarında ödenebilecek. İkinci taksit ödemeleri Kasım ayında başlayacak. Tapu sahipleri emlak vergilerini iki eşit taksit şeklinde ödeyebilecek. Aynı zamanda kira geliri olan vatandaşların Mart ayı bitmeden Maliye Bakanlığı'na beyanname vermesi gerekiyor. Vergi mükellefi olan vatandaşlar 1 Ocak ve 31 Aralık tarihleri arasında gayrimenkulleri ile ilgili beyannamelerini 31 Mart tarihine kadar vermek zorunda.

Kira Beyannamesi ve Emlak Vergisi Son Tarihler

Gelir vergileri beyanname üzerinden hesaplanacak. Tapu sahiplerinin kira gelir beyannamesi vermesi için tarihleri geçirmemesi önem taşıyor. Aynı zamanda vatandaşın çok zorlanmaması için emlak vergilerini de iki taksit şeklinde ödeme imkanı verildi. Emlak vergisi ödemeyen vatandaşlar müteakip denetimlerden geçmek zorunda kalır. Emlak vergileri e-Devlet sisteminden ödenebiliyor. Emlak vergisi iki taksit şeklinde bir sene içinde tamamlanabiliyor. Ceza almamak için emlak vergilerini zamanını geçirmeden vermek büyük önem taşıyor. Emlak vergisi ödeme işlemleri e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak yapılabiliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN