Evdeki metal eşyaları gümüş gibi parlatıyor! Sürdüğünüz yer ışıldayacak... Sadece bu 4 malzemeyi karıştırın

Evdeki metal eşyaları gümüş gibi parlatıyor! Sürdüğünüz yer ışıldayacak... Sadece bu 4 malzemeyi karıştırın

Evdeki metal eşyalar zamanla parlaklığını kaybedebilir ve eski ihtişamını yitirebilir. Bu durumda, pahalı temizleyicilere başvurmak yerine, evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz. Nasıl mı? Evinizde bu 4 malzemeyle mümkün...

Evdeki metal eşyalar zamanla matlaşır ve parlaklıklarını yitirir. Ancak, bu durumu düzeltmek için pahalı kimyasallara veya profesyonel temizlik hizmetlerine başvurmanız gerekmiyor. Basit ve kolayca bulunabilir malzemelerle hazırlayabileceğiniz ev yapımı karışımla metal eşyalarınızı eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz.

MALZEMELER

1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı

1 yemek kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı diş macunu

1 yemek kaşığı limon suyu

Yeterince su

celik-tencereler-nasil-parlatilir-celik-tencere-parlatma-h1655668200-d5a6e8.jpg

HAZIRLIK VE UYGULAMA

  • Karışımı hazırlayın: Öncelikle, bir kapta bulaşık deterjanı, kabartma tozu, diş macunu ve limon suyunu birleştirin. Malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışım, metal yüzeylerdeki kiri ve lekeleri etkili bir şekilde temizlemeye yardımcı olacaktır.

  • Suyu ekleyin: Karışımın içerisine yavaşça sade su ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Çok sulu olmayan, macun kıvamında bir karışım elde etmelisiniz.

  • Uygulama: Temizlemek istediğiniz metal eşyayı alın ve karışımı bir bez veya sünger yardımıyla eşyanın yüzeyine uygulayın. Hafifçe ovalayarak metal yüzeyin her yerine yayın. Özellikle lekeli ve matlaşmış bölgelere özen gösterin.

  • Bekletme: Karışımı metal eşya üzerinde birkaç dakika bekletin. Bu süre zarfında karışımın içindeki bileşenler, yüzeydeki kir ve lekeleri çözecektir.

  • Durulama: Metal eşyayı bol su ile iyice durulayın. Tüm karışım kalıntılarının yüzeyden temizlendiğinden emin olun.

  • Parlatma: Temiz bir bez veya havlu ile metal eşyayı kurulayın ve parlatın. Sonuç olarak, metal eşyanızın yeniden parladığını ve temiz göründüğünü fark edeceksiniz.

2152016-182551-48840.jpg

NEDEN BU KARIŞIM ETKİLİ?

Bulaşık deterjanı; yağ ve kirleri çözmede oldukça etkilidir. Kabartma tozu; hafif aşındırıcı yapısıyla yüzeydeki lekeleri ve oksitlenmeyi giderir. Diş macunu; parlatıcı etkisiyle bilinir ve yüzeyi cilalamaya yardımcı olur. Limon suyu; doğal bir asit olarak, metal yüzeydeki oksitlenmeyi ve lekeleri temizler.

Bu basit ama etkili yöntemle evdeki metal eşyalarınızı yeniden parlatabilir, eski ışıltısını kazandırabilirsiniz. Üstelik, tamamen doğal ve zararsız malzemeler kullanarak sağlığınızı ve çevreyi de korumuş olursunuz. Şimdi, metal eşyalarınızın parıltısını geri kazanmanın tam zamanı!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN