Evli olduğunu unutan Alzheimer hastası adam, eşine yeniden aşık oldu

Evli olduğunu unutan Alzheimer hastası adam, eşine yeniden aşık oldu

Alzheimer hastalığı nedeniyle hayatındaki birçok anısını unutan adam, evli olduklarını unuttuğu eşine evlenme teklif etti. Kendisine ikinci kez aşık olduğu için 'prenses' gibi hissettiğini dile getiren kadın, "Beni seviyor, ben de onu. Başka hiçbir şeyin önemi yok. Sonuna kadar birlikte olacağız" diye konuştu.

ABD'de yaşayan 56 yaşındaki Peter Marshall evli olduklarını unuttu. 3 yıl önce Alzheimer teşhisi konan adam; nasıl tanıştıklarını, ilk öpüşmelerini, hatta düğünlerini bile hatırlamamaya başladı.

Eşi Lisa Marshall durumun ne kadar üzücü olduğunu şu sözlerle anlattı: "Kendimize yeni anılar edindik ama bu durum canımı acıtıyor, çünkü hep 'Hani bi kere şey olmuştu, hatırlıyor musun' diye cümleye başlamak istiyor. Onunla anılarımızı yâd etmek istiyorum. Ama Peter bırakın 20 yıl önce olanları şimdiyi bile hatırlayamıyor."

189613096-2941759289397812-1661496152989843498-njpeg.jpg

İKİNCİ BAHARLARINI YAŞIYORLAR

12 yıllık evli çift ABD'nin Pensilvanya eyaletinde komşu olarak yaşarken tanışmış. O zamanlar ikisi de evli ve çocuklarını büyütmekle meşgul olan çift, Peter Connecticut'a taşınana kadar arkadaşlıklarını sürdürmüş.

1 yıl aradan sonra yeniden irtibata geçen çift, ikisinin de boşanma aşamasına gelen evliliği sırasında bir randevuya çıkmaya karar vermiş. O gün bugündür, çocuklarının üniversiteye gidene kadar uzak mesafe ilişkisi olarak sürdürdükleri 8 yıl dışında beraberler.

Lisa'nın 2009'da Connecticut'a taşınmasıyla çift evlenmiş. Bir süre sonra Peter'ın ilk semptomları ortaya çıkmış; cüzdanını, anahtarını unutmaya, konuşurken kelimeleri hatırlamamaya başlamış. Lisa başta bunları yaşla gelen bir dalgınlık olarak yorumlasa da çevresindekilerin de Peter'daki değişiklikleri fark etmesiyle doktora gitmeye karar vermişler.

et-vow-renewal-7889-web-4569-4-1.jpg

EVLİ OLDUĞUNU UNUTTU

Bir dizi testten sonra 2018'in nisan ayında Peter'a Alzheimer teşhisi konmuş. Peter yavaş yavaş çok değer verdiği anılarını unutmaya başlamış. Geçen yıl aralık ayında koltukta sarılmış 'New Girl' dizisindeki evlilik sahnesini izlerken eşinin duygulanıp ağlamaya başladığını fark eden Peter televizyonu işaret ederek, "Hadi biz de yapalım" demiş.

Lisa, "Ne yapalım" diye sormuş. Peter ise yüzünde kocaman bir gülümsemeyle eşine "Evlenelim" demiş.

Lisa o anı şöyle anlatıyor: "Çok duygulandım. Bana ikinci kez aşık olmuştu. Onur duydum. Kendimi prenses gibi hissettim. Dünyadaki en şanslı kadın bendim."

sei-85073306.jpg

"SENİ SEVİYORUM VE TEK İHTİYACIM OLAN BU"

Lisa bunu çok sevdiği eşiyle yeni anılar yaşamanın bir yolu olarak gördü ve çocuklarının da teşvikiyle yeniden evlenmeye karar verdi. Nisan ayındaki töreni aynı zamanda arkadaşları olan bir organizatör düzenledi. Nikahlarını bir demans uzmanı kıydı. Peter her an Lisa'nın kim olduğunu yeniden unutabilirdi ama bu olmadı. Lisa'nın anlatıma göre, Peter bütün gün kendindeydi ve çok mutluydu. Evlilik yeminlerini ederken Lisa'ya "Seni seviyorum ve tek ihtiyacım olan bu" dedi.

Lisa şimdi yeniden evlendiği eşiyle ilgilenirken bir yandan da diğer Alzheimer hastası yakınlarına yardımcı olabilecek önerileni internet sitesi üzerinden paylaşıyor. Peter'ın hastalığı ilerledikçe halüsinasyonlar, paranoyalar çıkmaya başlıyor.

181472215-2927747594132315-8955413644030457867-n.jpg

"EŞ GİBİ BİR ETİKETE İHTİYACIM YOK"

Lisa bu zor evlilikte eşine olan bağını şu sözlerle anlatıyor: "Eş gibi bir etikete ihtiyacım yok. Ben onun hayatta en sevdiği insanım. Kalplerimiz öyle bir bağla bağlı ki ondan tek isteğim kendini güvende hissetmesi. Hissediyor da... Beni seviyor, ben de onu. Başka hiçbir şeyin önemi yok. Sonuna kadar birlikte olacağız. Hiçbir şey bizi ayıramaz. Hiçbir şey...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN