Şahsiyet konusu ne, oyuncuları kimler? Hayat hatıradır, unutursan ölürsün...

Şahsiyet konusu ne, oyuncuları kimler? Hayat hatıradır, unutursan ölürsün...

Online platform Puhu TV'de 17 Mart-8 Haziran 2018 tarihleri arasında 12 bölüm olarak yayınlan Şahsiyet dizisi, ilk kez televizyon ekranlarında yayınlanıyor. 65 yaşındaki adli katip memurluğundan emekli olan Agâh Beyoğlu ile cinayet büroda görevli polis Nevra'nın beklenmedik şekilde kesişen hikayesi, Show TV'de izleyicisiyle buluşuyor.

Yayınlandığı dönemde Türk dizi-sinema sektöründeki polisiye hikaye eksikliğine karşı ilaç gibi gelen 'Şahsiyet' dizisi, toplumsal cesur tespitleriyle ve özellikle çocuklara ve kadınlara cinsel istismarı irdeleyen sahneleriyle dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü dizi-film puanlama sitesi IMDB'de kullanıcı oylarıyla 'izlenmesi gereken 40 dizi' listesine giren Şahsiyet dizisi, 2020 yılında ülkemizde düzenlenen Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi İnternet Dizisi' seçildi.

Agâh Beyoğlu karakterini oynayan Haluk Bilginer, 2019 yılında ABD'de düzenlenen 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü. Törende de bir konuşma yapan Bilginer, dizide adalet ve bellek kaybı kavramlarının anlatıldığını belirterek, "İçinde yaşadığımız toplumun bellek kaybı yaşamadığından emin olun" dedi.

ŞAHSİYET 1. BÖLÜM 1. FRAGMAN

ŞAHSİYET NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Güçlü oyuncu kadrosuyla ve toplumsal meselelere değinen konusuyla dikkat çeken Şahsiyet dizisi, 1. bölümüyle 29 Haziran 2021 Salı günü saat 23.15'te Show TV'de seyircisiyle buluşacak. Şahsiyet tüm bölümler izlemek için ücretsiz dijital platform Puhu TV'yi ziyaret edebilirsiniz.

Şahsiyet, Almanya'da orijinal haliyle yayınlanan ilk Türk dizisi olarak kayıtlara geçti. 'Ein guter Mensch' adıyla Almanca dublajlı olarak yayınlanan kült dizi, Meksika'da da uyarlama olarak yeniden çekildi.

ŞAHSİYET KONUSU NE?

Agâh Beyoğlu, kendisine konan Alzheimer hastalığı başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Unutmanın yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat olduğunu fark eder. Agâh Beyoğlu'nun işlediği cinayet, uzun bir cinayetler zincirinin henüz ilk halkasıdır. Kurbanın üzerinde kendi adının yazılı olduğu bir mesaj bulunması, Nevra'yı polislikten istifa kararından vazgeçirir. Çıkmaz sokaklarla dolu bir soruşturmanın içinde kaybolan Nevra'nın Agâh ile arasındaki önemli bir ortak nokta ortaya çıkacaktır.

ŞAHSİYET 1. BÖLÜM 2. FRAGMAN

ŞAHSİYET OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği, senaryosunu Hakan Günday'ın kaleme aldığı, müziklerini Sertaç Özgümüş'ün yaptığı, yönetmen koltuğuna Onur Saylak'ın oturduğu Şahsiyet oyuncu kadrosunda; Haluk Bilginer (Agâh Beyoğlu), Cansu Dere (Nevra Elmas), Metin Akdülger (Ateş Arbay), Şebnem Bozoklu (Zuhal Beyoğlu), Hüseyin Avni Danyal (Cemil Havran), Necip Memili (Tolga Yazgan), Şenay Gürler (Nükhet Çoban), Ayhan Kavas (Gürkan Doktor), Önder Selen (Mümtaz), İbrahim Selim (Sefa), Fırat Topkorur (Firuz), Recep Usta (Deva Çelik), Rabia Soytürk (Süveyda), Alptekin Ertürk (Selim Amca), Müjde Ar (Nesrin), Yusufcan Sancaklı (Polis), Hümeyra (Feza Yurtgil), Volkan Uygun (Vural), Avni Yalçın (Mehmet Yurtgil), Okan Avcı (Tufan Elibol), Onur Yar (Ufuk/Umut/Seyfi Terazi), Can İlhan (Afşin), Cengiz Samsun (Rüstem), Ömer Çobanoğlu (Bedir), Vural Ceylan (Hamza Kaymak), Bekir Hakan Uyanık (Başkomiser), Ali Seçkiner Alıcı (Naim Türedi), Recep Sarı (Nazif Çörtük), Erkan Ayan (Sadi), Turhan Kaya (Yüksel), Naz Karaca (Reyhan), Berfu Öngören (Yeliz), Alper Atak (Tayfun), İlkay Akdağlı (Haydar Bey), Ahmet Baki Kurtuluş (Sungur) gibi isimler yer alıyor.

ŞAHSİYET NEREDE ÇEKİLDİ? KAMBURA NERESİ?

Fotoğraf karesi gibi kadraj seçimleriyle büyük beğeni toplayan Şahsiyet dizisinin çekimleri İstanbul ve Bursa'da yapıldı. Dizide Çamlıca Tepesi, Beykoz Korusu ve Riva'dan görüntülere yer verildi fakat asıl çekim mekanı Beyoğlu oldu.

Agâh Beyoğlu'nun evi, İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki Beyoğlu ilçesinde Asmalı Mescit Mahallesi'nde yer alan Jurnal Sokak'ta bulunuyor. Dizide 'Mebrure Apartmanı' olarak görünen ve gerçek adı 'Temel Apartmanı' olan bina, Türkiye'nin ilk asansörlü apartmanı olarak biliniyor. Tarihi binanın günümüzde 'Masumlar Apartmanı' dizisine ev sahipliği yaptığını belirtelim.

Agâh Beyoğlu'nun sahibi olduğu Mebrure Apartmanı'nın girişinde yer alan 'Darphane' adlı mekan da dizi için kurgulandı. Gerçek hayatta orada öyle bir mekan bulunmuyor.

Dizide 'Kambura' olarak ekrana gelen belde ise Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı yaklaşık 13 bin nüfuslu Gölyazı Mahallesi. Ulubat Gölü kıyısındaki yarımadası ile ünlenen Gölyazı, diziden sonra daha da turistik bir belde haline geldi.

Türkiye'de 'Kambura' adıyla bir yer bulunmuyor. Agâh Beyoğlu'nun geçmişte görev yaptığı ve öldüreceği kişilerin dosyalarını topladığı Kambura Adliyesi de yine Bursa Gölyazı'da yer alıyor.

2019-11-26-213756.jpg
Haluk Bilginer ve Cansu Dere / Şahsiyet - 2018

ÇUKUR DİZİSİNDEN ŞAHSİYET'E GÖNDERME

7 Eylül 2021 günü final yaparak ekranlara veda eden Çukur dizisi, Şahsiyet dizisindeki rolüyle Emmy ödülü kazanan Haluk Bilginer'e selam göndermişti. Çukur'un 2 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan 78. bölümünde, Cumali Koçovalı'nın "O benim için bir 'şahsiyet' meselesi" sözleri izleyenleri gülümsetmişti.

Şahsiyet dizisinin 8 Haziran 2018 günü yayınlanan 10. bölümünde de başkomiser Tolga Yazgan, savcıyla konuşurken, "Her insanın bir zaafı var sayın Savcım. O zaafa düşüp düşmemek... Bakın işte o 'şahsiyet' meselesi" ifadelerini kullanmıştı.

Çukur'da Cumali Koçovalı karakterini ve Şahsiyet'te Tolga Yazgan karakterini de Necip Memili oynamıştı.

İşte o anlar:

ŞAHSİYET SON BÖLÜM İZLE

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN