Sokakta kalan evsiz vatandaşlar için başvuru hatları

Sokakta kalan evsiz vatandaşlar için başvuru hatları

Havaların soğuması ile pek çok bölgede yoğun kar yağışı görülüyor. Soğuk havalarda dışarıda kalan evsiz vatandaşlar için başvurulacak birimler neler? İşte, evsiz vatandaşlar için ihbar hattı bilgileri...

Kış mevsimi ile birlikte hava sıcaklıkları düşmeye devam ediyor. Birçok bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışları, temel barınma ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan evsiz vatandaşlar için olumsuz koşullara neden oluyor. Pek çok ilde başlatılan evsizler için yardım projelerini, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi de sürdürüyor. Evi olmayan, sokakta yaşayan insanları ALO 153, 155, 156, 183 ihbar hatlarına ve kaymakamlıklara bildirebilirsiniz.

"KİMSE DIŞARIDA KALMASIN! MİSAFİR EDELİM"

İstanbul Valiliği'nin evsizlere yardım projesi devam ediyor. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın başlattığı 'Kimse Dışarıda Kalmasın! Misafir Edelim' çalışmasının devam ettiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, "Sokakta yaşayan vatandaşlarımızın olumsuz hava şartlarından korunması için kaymakamlıklarımız ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız tarafından yürütülen 'Kimse Dışarıda Kalmasın! Misafir Edelim' çalışması sürdürülüyor. Çalışma kapsamında, 39 İlçemizde evsiz, mekansız durumda bulunan vatandaşlarımız anlaşmalı otellerde ve tek kişilik odalarda misafir ediliyor. Giyim, yemek, barınma vb. ihtiyaçları karşılanan misafirlerimize, gerekli hallerde uzmanlarımız tarafından psikolojik destek sunuluyor. Hiçbir vatandaşımızın sokakta kalmaması için, bu çalışmaya bütün İstanbulluların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olmaya devam edeceklerine yürekten inanıyoruz. Çevrenizde evsiz, sokakta kalan birisini görür veya haberdar olursanız, en yakın polis, jandarma karakoluna bildirmenizi veya 155 Polis İmdat Hattını aramanızı bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAPILARINI EVSİZLERE AÇTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, evsiz vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamasına destek oluyor. Evsiz vatandaşların soğuk ve pandemi koşullarından olumsuz etkilenmemeleri için sokakta görülen vatandaşlar, ALO 153 İBB Beyaz Masa'ya bildirilebilir. Evsiz vatandaşlar İBB Zabıta ekipleri tarafından bulundukları yerden araçlarla alınarak misafir edileceği yerlere götürülüyor. Ayrıca ihbarlar, 112 Acil Çağrı Merkezi, zabıta ve polis vasıtasıyla yapılabileceği gibi evsiz bireylerin bizzat kendileri de merkeze başvuruda bulunabiliyor.

yemek-yardim.jpg

İLÇELERE GÖRE EVSİZ İHBAR HATLARI

k1.jpg

k2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN