EYT'de yeni rota belli oldu! Bu kişilerin sigorta girişi 2920 gün öne çekilecek: 4A 4B 4C'lilere müjde!

EYT'de yeni rota belli oldu! Bu kişilerin sigorta girişi 2920 gün öne çekilecek: 4A 4B 4C'lilere müjde!

Bazı kişilerin başlangıç tarihleri, 2921 gün geriye çekilerek erken emeklilik imkanı sağlanıyor. Bu durumda, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında yaş, prim, SGK gibi ayrımlar olmaksızın prim günü eksik olanlara erken emeklilik fırsatı sunuluyor. İşte detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında, emeklilik hakkını kazanmalarına rağmen yaş haddi nedeniyle emekli olamayan 4 milyondan fazla kişi bulunmaktadır. Bu durumda olanlar arasında yıpranma payı avantajıyla 5 ila 8 yıl erken emeklilik yapabilenler de yer almaktadır. Ancak, bu seçenek yüksek yıpranma payı gerektiren meslekleri kapsamaktadır. EYT dışında kalanlar ise alternatif yollar araştırmaktadır.

SGK TARAFINDAN BELİRTİLEN LİSTEDE YER ALAN İŞÇİLER ERKEN YAŞTA EMEKLİ OLABİLİYOR

3

Erken emeklilik yollarından kimlerin yararlanabileceği konusunda bazı meslek grupları öne çıkmaktadır. Bu mesleklerde çalışanlar, belirli bir yaş aralığında emekli olabilmektedir. Bu fırsattan haberdar olmayan binlerce vatandaş bulunmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen listede yer alan işçiler, 46, 47, 48, 49 ve 50 yaşlarında emekli olabilmektedir. Bu seçeneği tercih eden vatandaşlar, artık çalışmak istemeyerek emeklilik hakkından yararlanmak istemektedir.

Türkiye'de erken emekli olunabilen toplamda 45 ayrı meslek grubu bulunmaktadır. Bu mesleklerin kişiyi yıpratıcı ve yorucu olması nedeniyle erken emeklilik söz konusu olabilmektedir.

EYT konusu, hâlâ tartışmalı bir konu olup, mevcut durumda sınırlı meslek gruplarına erken emeklilik imkânı sunulmaktadır. Bu nedenle, EYT dışında kalanlar, diğer emeklilik yollarını araştırmakta ve emeklilik için uygun şartları sağlamak amacıyla çaba sarf etmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN