Farelerin arasında gizli bir patates var! Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar 7 saniyede bulabilir!

Farelerin arasında gizli bir patates var! Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar 7 saniyede bulabilir!

Bu optik yanılsama görüntüsünde, bir patates hamsterlerin arasında göz göre göre gizlenmiştir. Patatesi 7 saniyede görebiliyorsanız kartal gözlere sahipsiniz. Gözlem becerilerinizi test etmek için şimdi bu optik illüzyon mücadelesini deneyin.

İllüzyon, alay etmek veya kandırmak anlamına gelen Latince illusio veya illüzyonem kelimesinden türetilmiştir. Dolayısıyla optik yanılsamanın temel dayanağı, insan beynini kandırarak kandırmaktır.

Çalışmalar, optik illüzyonların insan beyninin işleyişini anlamada yardımcı olabileceğini öne sürdü. Optik yanılsamaların beyin üzerindeki etkisi üzerine yapılan çalışmalardan elde edilen içgörüler, bilim adamlarının, insanlar optik yanılsamalarla etkileşime girdiğinde beynin hangi alanlarının etkinleştiğini belirlemesine yardımcı oldu.

1-007.jpg

7 SANİYEDE HAMSTERLER ARASINDA PATATESİ BULUN

Yukarıda paylaşılan görsel, gözlem becerilerinizi ve zekanızı test etmenin basit bir yoludur ve sizden hamsterler arasında bir patatesi 7 saniye içinde bulmanızı ister.

Optik illüzyonlar, kişinin gözlemleme ve eleştirel düşünme yeteneğini ölçmenin en basit yöntemlerinden biridir. Zekanızı test etmenin iyi bir yolu olarak görülse de, bunu yapmanın başka gelişmiş yolları da var.

Profesyonelce tasarlanmış IQ testleri, bilmek istiyorsanız gerçek IQ seviyenizi belirlemenin en iyi yoludur.

PATATESİ 7 SANİYEDE BULDUN MU?

Optik illüzyonlar, bilimsel araştırmalara yardımcı olmanın yanı sıra, günlük hayatımızdaki stresi geçici olarak atmamıza yardımcı olur ve beynimiz için sağlıklı egzersiz sağlar.

Ayrıca gözlem becerilerinizi test etmenin iyi bir yoludur. Gözlem becerilerinizin ne kadar iyi olduğunu test etmek ister misiniz? Harika, o zaman bu hızlı mücadeleyi şimdi deneyin.

Bu kolay bir meydan okumadır ve bu optik yanılsama mücadelesini çözmek, bir kişinin iyi gözlem becerilerine ve ayrıntılara dikkat etmesini gerektirir.
Patatesi gördün mü? Resme çok dikkat edin ve hamsterlerin arasında saklanan patatesi görüp göremeyeceğinizi görün. Acele et, zaman bitiyor.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Süre doldu. Zaman sınırı içinde kaçınız patatesi gördü? Yine de, cevabı ararken kafanı mı kaşıyorsun? Aşağıdaki çözüme göz atın. Gizli patates görüntünün alt yarısının sağ tarafında işaretlenmiştir.

2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN