Ferhat Göçer'den Nuri Bilge Ceylan'a rekor tazminat davası sinyali! Avukatlara göre 320 bin TL alabilir

Ferhat Göçer'den Nuri Bilge Ceylan'a rekor tazminat davası sinyali! Avukatlara göre 320 bin TL alabilir

Pop müzik şarkıcısı Ferhat Göçer, şarkısını 'Kuru Otlar Üstüne' filminde izinsiz kullanan yönetmen ve yapımcı Nuri Bilge Ceylan'a dava açabileceğini söyledi. İşte detaylar...

Ferhat Göçer, 'Kuru Otlar Üstüne' filminde 'Son Aşkım' adlı şarkısının izinsiz kullanıldığını belirterek, konuyla ilgili Nuri Bilge Ceylan kendisini aramazsa dava açabileceğini söyledi.

Kısa süre önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ferhat Göçer, Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerini çok sevdiğini, şarkısının filmde kullanılmasının kendisini gururlandırdığını belirterek, "Bir telefon açsa seve seve verirdim zaten" yazmıştı.

"100 DOLAR 100 DOLAR SİZE DAĞITAYIM, YİYELİM BERABER"

Daha sonra sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada kararını değiştiren Ferhat Göçer, "Ya da diyorum ki bu zalım telefon açmazsa... Açalım davayı. Kazandığım paranın hepsini buradan 100 dolar 100 dolar size dağıtayım, yiyelim beraber. Sordum avukatlara 'En az 10.000 dolar alırsın' dediler" ifadelerini kullandı.

Ardından bir paylaşım daha yapan Ferhat Göçer, "Bu zalım aramadı bile... İncindim... Zeki haklı mı ne" yazdı.

ferhat-gocer-nuri-bilge-ceylan-kavgasi.jpg

ÖZÜR DİLEYİP GALAYA DAVET ETTİLER

NBC Film'in müdürü Barış Yıldırım, Ferhat Göçer'in başkanı olduğu Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Genel Sekreteri Barış Şensoy ile görüşerek özür diledi.

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre, NBC Film yetkilileri Ferhat Göçer'in klip çekimi için yurt dışında olmasından dolayı kendisine ulaşamadı ve MSG Genel Sekreteri Barış Şensoy ile görüştü.

Söz konusu ihlalin gözlerinden kaçtığını belirten NBC Film Müdürü Barış Yıldırım, Göçer'den özür dilediğini iletirken Ferhat Göçer'i Nuri Bilge Ceylan'ın bir sonraki filminin Cannes'daki galasına davet etti.

"ÖNCE BİZİM ULAŞMAMIZ GEREKİYORDU"

MSG'den yapılan açıklamada Barış Şensoy ile Barış Yıldırım arasındaki konuşma şöyle aktarıldı:

"Sevilen bir parçanız kullanıldı, izin konusu gözden kaçmış. Olmaması gereken bir şey. Normalde aslında telifle ilgili şahsi olarak da yaptığımız filmlerde önem veriyoruz. Önlemimizi alıyoruz. Burada hepimizin gözünden kaçan bir hata oldu, hoca da üzüntü ve özürlerini iletmemi istedi. Özür diliyor ve size de bu hassasiyeti gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür de ediyoruz. Bizlerde bu hassasiyete karşılık veremediğimiz için ayrıca kusura bakmayın. Siz bunu deklare etmeden bizim size ulaşmamız gerekiyordu.

Çok teşekkür ederiz ilgilinize ve hoşgörünüze. Önümüzdeki ilk film galasında Cannes’da sizi ağırlayarak beraber izlemek isteriz. Avukat, telefonda Göçer'den telif ihlali konusunda özür dileyerek 'Gözümüzden kaçmış. Nuri bey de çok üzüldü' dedi. 5 bin dolar telif ücretinin ödenmesi konusu ise şimdilik konuşulmadı."

2023'ün en çok ses getiren filmlerinden olan 'Kuru Otlar Üstüne'nin prömiyeri geçen yıl Cannes Film Festivali'nde yapılmış, Merve Dizdar performansıyla 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN