Flash TV ne zaman açılacak, yeni frekansı ne, sahibi kim? Halay mendillerine elveda...

Eğlence ve reality şov programlarıyla bilinen televizyon kanalı Flash TV, 11 Ekim 2021 Pazartesi günü yeniden yayın hayatına başlamaya hazırlanıyor. 7/24 halay çekilen, eğlence programlarının yer aldığı eski yayın anlayışından farklı olarak haber ve mizahın iç içe olacağı yeni formatla ekranlara geri dönecek Flash TV'nin yeni kadrosu da belli oldu. İşte, Flash TV'nin yeni logosu...

Halay çekilen müzik eğlence programlarıyla bir dönemin fenomeni olan Flash TV, 2 yıl aranın ardından izleyicisiyle buluşacak. Kanalla özdeşleşen Mahmut Tuncer, Latif Doğan, Yalçın Çakır gibi ünlü isimlerin yeni dönemde olması beklenmiyor. Eski formatını terk eden Flash TV'nin ne zaman yayın hayatına başlayacağı da belli oldu.

FLASH TV'NİN ESKİ VE YENİ LOGOSU

162403-flash-tvden-uzen-haber-28021926-l2-horz.jpg

FLASH TV NE ZAMAN AÇILACAK?

Medyakoridoru'nda yer alan habere göre, kanalın sahibi Bursalı iş insanı Ömer Ziya Göktuğ, Flash TV'nin yeniden yayınlara başlayacağını doğruladı. Eğlence formatında ekranlara dönmeye hazırlanan Flash TV, 11 Ekim 2021 Pazartesi günü seyircisiyle buluşacak.

Genel yayın yönetmenliğini Hakan Aygün'ün yürüteceği Flash TV'nin Ankara Haber Müdürlüğü koltuğuna Lale Özan Arslan oturacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgını nedeniyle IBAN numarası verip bağış kampanyası başlatması sonrası attığı tweet nedeniyle tutuklanan gazeteci Hakan Aygün, Mayıs 2020'de tahliye edilmişti.

FLASH TV'NİN YENİ KADROSUNDA KİMLER VAR?

Flash TV yeni logosu ve dikkat çeken kadrosuyla reklam panolarında yerini almaya başladı. Flash TV'nin 2021 kadrosunda şu ana kadar; Hakan Aygün, Savaş Kalafat, Fehmi Koru, Can Ataklı, Seda Akgül, Orhan Uğuroğlu, Çağlar Cilara, Atilla Taş, Faik Öztürk, Yelda Başaran gibi isimlerin yer aldığı ortaya çıktı.

598828-615d8e8ff397f.jpg

FLASH TV NE ZAMAN VE NEDEN KAPANDI?

2019 yılında yayın hayatını noktalayan Flash TV, kapanmadan önce AK Parti hükümeti tarafından baskı gördüğünü açıklamıştı.

Kanal yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: "Uzun süredir yaşadığımız ve artık çekilmez hale gelen baskılar nedeniyle bir süre sesimizi kısıyoruz. İktidar sahiplerinin hukuk tanımaz uygulamaları, idari ve siyasi baskılar dayanılmaz hal aldı. Tüm çalışanlarımızın ve paydaşlarımızın zarar görmesini önlemek ve 28 yıllık televizyonculuk tarihimize gölge düşürmemek için yayınlarımıza bir süre ara vermek kararımızı kamuoyuna duyururuz."

x1080.jpg

FLASH TV'NİN SAHİBİ KİM?

1992 yılında yayın hayatına başlayan ve Türkiye'nin ikinci özel televizyon kanalı olan Flash TV'nin sahibi Bursalı iş İnsanı Ömer Ziya Göktuğ'dur. İlk kurulduğu günden bu yana Göktuğ Şirketler Grubu bünyesinde yer alan kanal, ilk olarak Bursa'da yerel yayın yaparak izleyicisiyle buluştu. Flash TV'de yayınlanan 90'lı yılların fenomen programı Gerçek Kesit, Bursa'da çekildi. 2000 yılında kanalın merkezi İstanbul Bakırköy'e taşındı. Bir dönem kanalın haberlerini gazeteci Savaş Ay sundu. Flash TV, evlilik programlarının başlamasına öncü oldu.

2277793-620x410.jpg

FLASH NEDEN GERİ DÖNDÜ?

Flash TV'nin sahibi Ömer Ziya Göktuğ, Medya Koridoru'ndan Canan Kaya'ya verdiği röportajda, kanalın 2 yıl aradan sonra yeniden ekralara dönme nedenini şöyle açıkladı: "Lisansımızın süresi Mart 2022'de sona eriyor. Eğer siz yayında olmazsanız, ulusal yayın lisansınız sona erer. Lisans iptal olunca da kurumun hiçbir değeri kalmaz. Yayın lisansımızı bir şekilde kurtarmamız gerekiyordu. Kurtarmamız için de yayın lisansının sona ereceği tarihten 3 ay önce yayında olmamız şarttı. Böyle bir zorunluluk nedeniyle yeniden yola çıkmak ihtiyacını duyduk. Farklı bir yapıyla yeniden yola çıkıp, Flash TV markasını canlandırmak ticari olarak doğru geldi."

FLASH TV NASIL İZLENİR?

2 yıllık aranın ardından 11 Ekim 2021 tarihinde yeniden yayınlara başlayacak Flash TV uydu frekans bilgileri henüz netlik kazanmadı. Türksat uydusundan yayın yapacak kanal, Digiturk, D-Smart, Tivibu, Kablo TV gibi yayın platformlardan da izlenebilecek. Flash TV Youtube kanalından da canlı yayın paylaşılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN