Gazı kaçmış kolaları sakın atmayın! Bakın o kola ile neler yapılıyormuş? İşte kola ile yapılabilecek 7 farklı tarif

Gazı kaçmış kolaları sakın atmayın! Bakın o kola ile neler yapılıyormuş? İşte kola ile yapılabilecek 7 farklı tarif

Dünyada en sevilen gazlı içecekler arasında yer alan kola 7'den 70'e herkesin tükettiği bir içecek olarak karşımıza çıkmaktadır. Gazı kaçtığında tüm esprisini kaybeden kolalarınız bundan sonra çöpe gitmeyecek. Gazı kaçan kolalarınızla yapabileceğiniz 7 tarifi sizlerle paylaşıyoruz. İşte kola ile yapılabilecekler…

Gazlı bir içecek olan kola belirli durumlarda tüm asidini kaybetmektedir. Tüm gazını kaybeden kolalar çöpün yolunu tutuyor. Ancak gazı kaçan kolalarla yapabileceğiniz farklı tarifler olduğunu söylesek ne derdiniz? Kola bu kez sofraların yanına eşlikçi değil ana yemek olacak. İşte kola ile yapılabilecekler…

KOLA İLE NELER YAPILIR?

1. Kola Soslu Hindi: Kola ile hazırladığınız bir sos ile hindi etinin lezzetini farklı bir noktaya taşıyabilirsiniz. Kola, soya sosu, sirke ve baharatlarla hazırladığınız bu sos ile hindiyi marine ettikten sonra fırınlayabilirsiniz.

kola-yemek.jpg

2. Kola Soslu Köfte:Köftelerin yanında içtiniz kola artık köftenin içine katılacak. Köftenin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayan bu yöntem herkesi şaşırtıyor. Kola, soğan, sarımsak, biber salçası ve baharatları kıymanın üzerine ekleyerek iyice harmanlayınız.

3. Kola Çıtır Tavuk: Kola, mısır unu ve baharatlarla karıştırılarak hazırlanan bir karışımla tavuk parçaları kaplanıp kızartıldığında, nefis çıtır tavuklar elde edebilirsiniz. Kola, tavuğun üzerinde çıtır bir kaplama oluşturarak farklı bir lezzet sunar.

kiyma-kola.jpg

4. Kola Soslu Börek: Börek yapımında kola ile hamurunuzu lezzetlendirebilirsiniz. Hamurun içerisine eklenen bir miktar kola pişme aşamasında hamura kıtırlık ve lezzet katmaktadır.

5. Kola Lezzetli Sos: Oldukça kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz kolalı sos ile sofralarınızı şenlendirin. Kola, tereyağı ve kahverengi şeker ile hazırlanan sos dondurma ya da kek gibi tatlıların üzerinde nefis bir tat sunuyor.

borek.jpg

6. Kola Soslu Enginar: Kola, limon suyu ve zeytinyağı ile hazırlanan bir sostan enginarları geçirerek pişirebilirsiniz. Bu tarifte, kola enginarlara eşsiz bir tat ve lezzet katar.

7. Kola Soslu Barbekü Tavuk: Duyduğunuzda kulağa garip gelen kola ile yapabileceğiniz tarifler lezzetiyle hayran bırakıyor. Kola, soya sosu, sirke ve barbekü sos ile Hazırladığınız karışımı tavuk parçalarını marine etmek için kullanınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN