Gençlerin en çok tercih ettiği telefon modelleri belli oldu! Uygun fiyata yüksek performans: Samsung listede bile yok

Gençlerin en çok tercih ettiği telefon modelleri belli oldu! Uygun fiyata yüksek performans: Samsung listede bile yok

Gelişen teknolojiyle beraber akıllı telefon piyasasında her geçen gün yeni modeller ortaya çıkıyor. Genç kesim ise bu modeller arasında tercih yaparken oldukça zorlanıyor. Lakin yapılan bir araştırma sonucunda gençlerin en çok tercih ettiği telefon modelleri listelendi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Teknolojik gelişmelerin en çok görüldüğü alanlardan biri akıllı telefonlar oluyor. Gelişen teknolojiyle beraber her geçen gün yeni modeller ve yeni markalar piyasaya sürülürken gençler bu seçenekler arasında en işlevsel ve en uygun fiyatlı olanları tercih etmeye çalışıyor. Bu kapsamda yapılan bir araştırmaya göre Hindistan’da akıllı telefon alan 16 ila 25 yaş arası gençler en çok "fiyat-performans" ve "en son teknoloji" kriterlerine dikkat ediyor. Öyle ki Counterpoint Research tarafından yapılan ankette, katılımcıların %25'i fiyat-performans oranını, %18'i ise en son teknolojiyi tercih ettiğini belirtti.

yeni-proje-1-001.jpg

EN POPÜLER MARKA: REALME

Anket sonucunda ortaya çıkan verilere göre gençler arasında en popüler marka olarak Çinli akıllı telefon üreticisi Realme ön plana çıkıyor. Öyle ki katılımcıların içerisinde yer alan 18 ila 25 yaş grubundaki gençlerin yüzde 58’i bu modeli tercih ediyor. Tercihlerin altındaki temel nedenlerden biri ise söz konusu modelin hem uygun fiyatlı olması hem en son teknolojiye sahip olması hem de şık tasarımlı olması bulunuyor.

yeni-proje-2-002.jpg

SIRALAMADKİ DİĞER MODELLER

Gençlerin tercih ettiği telefon modelleri arasında Xiaomi %54 ve vivo %53 oranlarıyla sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

yeni-proje-3-002.jpg

Araştırmadan elde edilen veriler kapsamında katılımcılardan dörtte biri fiyat performans faktörüne dikkat ediyor. Dikkat edilen diğer kriterlerden biri ise cihazın son teknolojileri sahip olması.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN