Gözden düşmek deyiminin anlamı

Gözden düşmek deyiminin anlamı

Gündelik yaşamın vazgeçilmez unsurları arasında yer alan deyimler, çeşitli durumları kısa ve öz bir şekilde ifade etmemizi sağlar. Bu deyimlerden biri de "gözden düşmek". Peki, bu deyim ne anlama geliyor?

Gözden düşmek deyiminin anlamı nedir? Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre "gözden düşmek", bir şeyin ya da kişinin değerini yitirmesi, artık eskisi kadar rağbet görmemesi anlamına geliyor. Bu, bir zamanlar popüler veya önemli olan bir durumun ya da kişinin zaman içinde ilgi kaybetmesi durumunu ifade eder.

GÖZDEN DÜŞMENİN GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANIMI

Halk arasında "gözden düşmek" deyimi, sevgi, ilgi veya değer kaybını ifade etmek için sıkça kullanılır. Örneğin, "Bu oyun artık iyice gözden düştü" veya "Performansı düşen ünlü futbolcu aynı şekilde gözden de düştü" gibi cümlelerle kullanılır.

DEYİMLERİN GÜCÜ: KISA VE ÖZ ANLATIM

Deyimler, halk arasında kabul görmüş ve belli bir durumu kısaca anlatmak için kullanılan cümlelerdir. "Gözden düşmek" deyimi de, herhangi bir durumun veya kişinin artık eskisi gibi ilgi görmemesini öz ve etkili bir şekilde ifade etmek için tercih edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN