Gül reçeli tarifi

Gül reçeli tarifi

Gül reçeli, tadı, kokusu ve rengiyle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline geldi. Bu özel lezzeti evinizde hazırlamak isterseniz, işte en lezzetli gül reçeli tarifi.

Gül reçeli, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bir lezzet. Bu eşsiz reçel, tadı, kokusu ve rengiyle herkesin favorisi. Gül reçeli yaparken, şeffaf bir kıvama gelmesi çok önemlidir ve ayrıca yapımı da oldukça kolaydır. Eğer kendi evinizde denemek isterseniz, işte size gül reçeli tarifi ve malzeme listesi.

MALZEMELER

200 gram taze gül yaprağı
5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

GÜL REÇELİ NASIL YAPILIR?

İlk adım olarak gül yapraklarını dikkatlice inceleyin ve sert, kurumuş veya kötü olanları ayıkladıktan sonra güzelce yıkayın.

Yıkanmış gül yapraklarını bir tencereye alın ve üzerine 5 su bardağı toz şeker ile yarım limonun suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve bu karışımı 1 gece boyunca dinlendirin.

Ertesi gün, tencereyi ocak üzerine alın ve 2 su bardağı su ekleyin. Ara sıra karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.

Karışım kaynadıktan sonra ateşi kısık bir şekilde ayarlayın ve 15 dakika daha pişirin. Gözlemlerken gül yapraklarının şeffaf bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

Son olarak, gül reçelinizin koyu kıvamına gelmesini bekleyin. Bu aşamada yarım limonun suyunu da ekleyin ve iyice karıştırın.

Gül yaprakları şeffaflaştığında, tencereyi ocaktan alın ve reçeli sıcakken steril kavanozlara dökün. Kavanozların ağızlarını iyice kapatın.

Artık ev yapımı gül reçeliniz hazır! Bu özel lezzeti kahvaltı sofralarınızda sevdiklerinizle paylaşabilir veya hediye edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN