Güzel cildin sırrı meğer yine doğadaymış! Işıl ışıl pürüzsüz cilt için bir tutam yüzünüze sürün, tamamen doğal yöntem

Güzel cildin sırrı meğer yine doğadaymış! Işıl ışıl pürüzsüz cilt için bir tutam yüzünüze sürün, tamamen doğal yöntem

Ciltteki sivilce ve akne gibi yağ bezeleri, fiziksel müdahaleler daha sonrasında leke izleri görülmesine yol açabilir. Ama doğal yöntemler kullanarak cildinizi pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Peki, bebek gibi bir cilt için ne yapılmalı evde? Daha güzel bir cilt için ne yapmalı? Cildin parlak ve canlı görünmesi için ne yapmalı? İşte, pürüzsüz ve canlı cilt için doğal yöntemler...

Ciltte lekeye dönüşen sivilce izlerinde kurtulmak zor bir süreç. Sivilce izlerine karşı önlem almak için birçok kişi kimyasal bakım ürünleri kullanıyor. Fakat cilt bakımında kimyasal ürünlerde uzaklaşıp doğal yöntemleri tercih ederek sivilce izlerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

AYDINLIK VE PARLAK BİR CİLT İÇİN UYGULAYABİLECEĞİNİZ YÖNTEMLER

LİMON SUYU

C vitamini bakımından zengin olan limon cilde uygulandığında temizleyici etkiler görülmesini sağlıyor. Ciltte ölü hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cilt bakımını tamamlamanıza yardımcı olan limon suyunu bir pamuğa damlatabilirsiniz. Ardından pamuğu cildinize sürün. Bu işlemi limon suyu cildinizde ince bir tabaka haline gelene dek sürdürün. Ardından 20 dakika bekleyin ve yüzünüzü yıkayın.

ELMA SİRKESİ

Güçlü bir asidik olan elma sirkesi ciltte sivilce ve akne oluşumuna karşı toksinlerin atılmasına destek olur. Elma sirkesi hassas ciltlerde kullanımı sonrasında tahrişe neden olabileceğinden cilde uygulamadan önce su ile seyreltilmesi daha sağlıklı olacaktır. 2 yemek kaşığı sirke ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Ardından bir pamuk yardımı ile sirkeli suyu cildinize uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz.

ALOE VERA

Aloe vera bitkisinin aynı isimdeki jeli bitki yapraklarının iç kısmında bulunan jel kıvamındaki renksiz sıvıdır. Aloe vera jelinin cilde uygulanması cildi gençleştirir ve iyileştirir. Aloe vera jeli ile ciltten sivilce lekelerini silmek için aloe vera jeli ve 10 damla zeytinyağını karıştırın. Daha sonra karışımı cildinize sürün ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra cildinizi ılık su ile durulayarak işlemi tamamlayın.

SALATALIK

Haberglobal'de yer alan habere göre, salatalığın içerisindeki sağlıklı su cildi nemlendiren ve yenileyen yapıya sahiptir. Salatalığı rendeledikten sonra suyunu bir kaba alabilir ve bu su ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Ya da dilerseniz salatalığı dilimler halinde yüzünüzde bekletebilirsiniz. İki yöntem de işe yarayacaktır.

KEKİK ÇAYI

Hastalıklara karşı kullanımı ile olumlu etkiler gösteren kekik çayı ciltte çıkan sivilce izlerinin geçirilmesinde de etkili rol oynuyor. Kekiğin çay formunda kullanılabileceği gibi kekik yağı olarak alınması ve kullanılması da sicilce lekelerinin geçmesini sağlıyor. Kekik çayını bir pamuk yardımı ile cildinize yedirebilirsiniz. Ardından cildinizi yıkamanıza dahi gerek kalmadan kekik çayı sivilce lekelerini temizler. Kekik çayını cildinize gece uyumadan önce sürebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN