Hakiki balı anlamak meğer bu kadar kolaymış! Tek ihtiyacınız olan bir bardak su ve kibrit çöpü

Hakiki balı anlamak meğer bu kadar kolaymış! Tek ihtiyacınız olan bir bardak su ve kibrit çöpü

Balın faydalardan yararlanmak için saflığını bilmek önemli. Bu bilgi olmadan markette sahte ve saf olmayan kalitesiz bal ürünleri satın alabilirsiniz. Birçok şirket, insanların bala olan ilgisini fırsat bilerek sahte bal üretip satıyor. Peki, gerçek ve sahte bal nasıl anlaşılır? Balın orijinal olup olmadığını nasıl anlarız? Evde bal analizi nasıl yapılır? İşte, gerçek ile sahte balı anlamanın püf noktası...

Özellikle marketlerde satılan balların etiketinde 'organik' veya 'doğal' yazsa bile, balın olması gerektiği kadar güvenli olmama ihtimali yüksek. Ham bal, içerdiği besinler ve antioksidanlar sayesinde insan sağlığına birçok fayda sağlıyor. Sahte balın ise glikoz şurupları, şeker çözeltileri (rafine şekerden), mısır, kamış veya pancar şurubu gibi arı dışı ürünler içermesi dolayısıyla zararları mevcut.

HAKİKİ BAL NASIL ANLAŞILIR? BAL SAHTE Mİ GERÇEK Mİ?

Sahte bal yemek, vücudumuz için hiçbir fayda sağlamaz. Evde kolayca anlayabileceğiniz pratik yöntemle gerçek bal ile sahte balı ayırt edebilirsiniz.

Hakiki balı anlamak için su testini uygulayabilirsiniz. 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı balı ilave edin. Eğer bal suyun içinde olduğu gibi katı bir kıvamda duruyorsa gerçektir. Fakat bal çözünüyorsa ne yazık ki sahtedir.

Bir diğer yöntem de yakma yöntemi. Kibriti bala değdirin ve ardından yakın. Eğer kibrit yanıyorsa bal gerçektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN