Hobi olarak başladı bir anda yeni mesleği oldu! Şimdi evinde yapıp yurt dışına bile satıyor: Girişimci kadın talebe yetişemiyor

Hobi olarak başladı bir anda yeni mesleği oldu! Şimdi evinde yapıp yurt dışına bile satıyor: Girişimci kadın talebe yetişemiyor

Bilecik Bozüyük ilçesinde yaşayan Aslı Nalbantoğlu evini resmen üretim atölyesine çevirdi. Nalbantoğlu bu işe en başta hobi olarak başlasa da sonradan yeni mesleği oldu. Öyle ki şimdi evinde yapıp yurt dışına bile satıyor. İşte, girişimci kadının başarı hikayesi…

Hobi olarak seramik çamurundan obje yapmaya başlayan Aslı Nalbantoğlu, kendini geliştirdikçe ürünlerini önce yurt içine ardından yurt dışına satmaya başladı. Farklı sektör ve iş alanlarında tasarımla ilgili edindiği tecrübeyi evinde kurduğu seramik atölyesinde birleştirerek farklı eserler ortaya çıkardığını söyleyen Aslı Nalbantoğlu, “Seramik çamuruyla ilk temasımda hissettiğim şey büyük bir özgürlük oldu” ifadelerini kullandı.

bilecik-seramik-1.jpg

ARAYIŞI SERAMİKLE SON BULDU

Nalbantoğlu, "Birlikte çalıştığım arkadaşlarımda da gözlemlediğim, çamura şekil verirken gideceğiniz yönü, tasarladığınız ürünü hayal etmek, sizi zihinsel olarak bağımsız hale getiriyor. Çamurla olan münasebetinizde mekan ve zaman kavramlarından uzaklaşarak, tasarladığınız ürün üzerindeki beceriniz kadar özgürleşip her tecrübenizde bunu artırarak gelişiyorsunuz. Benim hobi olarak başladığım bu şahsi gelişim sürecim de, bugüne kadar farklı sektörlerde farklı iş kollarında tasarım konusunda edindiğim tecrübe ile birleşti. Ve seramiğin hayatımın büyük bölümünü kapsamasıyla arayışımın nihayete erdiğini fark ettim." diye konuştu.

bilecik-seramik-2.jpg

HEM YURT İÇİNE HEM YURT DIŞINA SATIŞ YAPIYOR

Nalbantoğlu kendini yeterli hissettikten sonra izlediği yolu ise şu sözlerle anlattı:

“Ve bu süreç devamında yaşam alanımı atölyeye çevirme fikrini beraberinde getirdi. Üretimini yaptığım ürünlerin teknik ve tasarım olarak yeterliliğini sağlayabildiğime kendim de ikna olduğumda e-ticaret vasıtasıyla da gelir elde etmeye karar verdim. Ürünlerimi yurt içinde ve yurt dışında e-ticaret platformlarında satışa çıkarttım. Kişisel üretimlerim ve e-ticaret haricinde kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve okullarla birlikte çalışmalar yapıyoruz.

bilecik-seramik-3.jpg

Seramiğin özellikle bu bölgede, yüzlerce ailenin geçimini sağladığı, ülke ekonomisinin ihracat gelirlerinde önemli bir payı olan endüstriyel bir ürün olmasından öte, bir sanat malzemesi olarak da tarihlerden beri malum önemli bir yeri var. Ancak bunların haricinde de bugün sanat terapisi yöntemlerinde, çamur, iyileşmeye, dinginleşmeye kendini ifade ederken özgürleşebilmeye yardımcı olan büyük bir destekçi olarak yer alıyor. Grup çalışmalarımda da seramik ile ilgili zevkli bir deneyim yaşayıp yaşatmak, bir ürün çıkartmak haricinde çamurun telkin eden, anda olma farkındalığı oluşturan, iyileştirici etkisinden faydalanıyorum. Yaptığımız tüm çalışmalar bu sebeple aslında bir workshop, bir grup çalışmasından ziyade karşılıklı paylaşımda bulunduğumuz, birlikte iyileştiğimiz bir seans niteliğinde geçiyor. Önüme baktığımda bireysel olarak yapabileceklerimden yapmak istediklerimden ziyade, seramik ile ilgili bölgemize yakışacak nitelikte projeler etkinlikler oluşumlar içerisinde bulunmak istiyorum. Çamurun evlerimizde bulundurabileceğimiz dekoratif veya fonksiyonel birer seramik ürün olarak üretilmesinin dışında, topluluklar halinde bizi bir araya getirip tasarlamaya sanat üretmeye yöneltecek bir birleştirici olduğuna inanıyorum”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN