İnatçı kızartma lekelerine artık güle güle! Tek bir adımla ocaklarınız cam gibi parlayacak

İnatçı kızartma lekelerine artık güle güle! Tek bir adımla ocaklarınız cam gibi parlayacak

Kızartma şüphesiz ki herkesin severek tükettiği yemeklerin başında geliyor. Ancak, eşsiz lezzete sahip kızartmaların ardından ocakta kalan yağ lekesi fazlasıyla can sıkıcı oluyor. Peki, ocaktaki kızartma lekesi nasıl geçer? İşte, ocaklarınızı cam gibi parlatacak o pratik yöntem...

Mutfaklarda en çok kullanılan ve doğal olarak en çok batan bölümlerin başında ocak geliyor. Hele bir yemekte kızartma varsa ocak üzeri yağ lekesinden geçilmez. Bu durum birçok ev hanımının canını sıksa da ocaklarda kalan yağ lekesini çıkarmak aslında çok basit. İşte, ocaklarınız cam gibi parlatacak o yöntem...

ÇELİK OCAKLARI TEMİZLEME YÖNTEMİ

Çelik ocak üzerindeki su ve yağ lekelerinden kurtulmak için, sirke ve limon ikilisine başvurabilirsiniz. Sirkeli su, asidik yapısıyla yağ lekelerini anında çözecektir. Limon suyunu ise daha rahat çıkan lekelerde kullanabilirsiniz.

s-h-10-2.jpg

SERAMİK OCAKLARI TEMİZLEME YÖNTEMİ

Seramik ocak temizliğinde bulaşık teli kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Temizlik esnasında, lekeli yüzeye diş macunu sıkarak mikrofiber bezle silmeyi deneyin. Bu yöntem seramik ocağınızda oluşan lekeleri anında ortadan kaldıracak.

s-h-10-1.jpg

EMAYE OCAKLARI TEMİZLEME YÖNTEMİ

Emaye ocak temizliği için sirkeli su, çamaşır sodası ve limonlu su üçlüsüne başvurabilirsiniz. Ancak, emaye ocaklar narin bir yapıya sahip olduğu için çizilme ya da soyulma gibi olumsuzluklara karşı ocağınızı nazik hareketlerle silmeye dikkat etmelisiniz.

Tüm ocak türleri için gerekli temizliği yaptıktan sonra iyi bir durulama işlemi yapmaya dikkat edin. Özellikle mikrofiber bezler, kalıntılar ile tozları yok etmek için daha kolay bir temizlik sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN