İnatçı yağ lekelerinden bir çırpıda kurtulun! Dolapları bile yerinden sökecek o formül bulundu: Hemen deneyin

İnatçı yağ lekelerinden bir çırpıda kurtulun! Dolapları bile yerinden sökecek o formül bulundu: Hemen deneyin

Mutfakta pişen yemeklerin acısı mutfak dolaplarından çıkıyor. Su lekesi, parmak izleri ve yağ lekeleri dolap yüzeyinde istenmeyen inatçı lekelere dönüşüyor. Dolap yüzeylerinde oluşan bu lekeleri çıkartmak artık çok kolay. İşte istenmeyen lekelere hızlı çözüm…

Mutfak dolaplarının yüzeyinde oluşan lekeler zaman zaman can sıkıcı bir hal almaktadır. Pişen yemeklerin buharı dolap yüzeyine yapışırken yağ, su ve kir istenmeyen bir tabakaya dönüşüyor. Dolap yüzeyinde oluşan lekelerin türüne göre farklı temizleme işlemleri kullanılmaktadır. Boyalı dolaplarda kullanılan temizleme işlemleri canlı dolaplarda aynı sonucu vermiyor. Dolap yüzeyinde oluşan lekenin türüne göre inatçı lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. İşte istenmeyen lekelere hızlı çözüm…

MUTFAK DOLABI NE ZAMAN TEMİZLENİR?

Mutfakta sıklıkla kullanılan dolapların yüzeyinde oluşan yağ ve su lekesini temizlemek için çok amaçlı temizleyicilerden ve mikrofiber bir bezden yararlanabilirsiniz. Dolapları yılda 3 ila 4 kez derinlemesine temizleyerek oluşan lekeleri hızlı bir şekilde çıkarabilirsiniz. Dolapların içini ve dışını temizleyiciler ile birlikte derinlemesine temizleyiniz.

dolap-yag-lekesi.jpg

MUTFAK DOLAPLARINDAKİ LEKELER NASIL ÇIKAR?

Parmak izleri: Dolap yüzeyinde oluşan parmak izi lekesini temizlemek için sirkeli su karışımından yararlanabilirsiniz. Bir kap içerisine eklediğiniz sirke ve su ile dolap yüzeylerine yavaşça temizleyiniz.


Yağlı lekeler: Ev hanımlarının en büyük düşmanı dolap yüzeylerinde oluşan yağ lekelerine seyreltilmiş sirke ile temizleyebilirsiniz. Yağ lekelerinden kalıcı olarak kurtulmak için işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekiyor.

dolap-leke.jpg


Yiyecek sıçramaları: Ketçap, mayonez veya diğer soslar, çorbalar mutfak dolabında leke bırakan ürünler olarak bilinmektedir. Dolap yüzeyine temiz bir bez ile sildikten sonra karbonat ile temizleyebilirsiniz. Birkaç dakika beklettiğiniz karışımı temiz bir bez yardımı ile arındırmanız gerekiyor.


Su Lekeleri: Su içerisinde yer alan Klor mutfak dolaplarında istenmeyen lekelere neden oluyor. Su lekesinden kurtulmak için dolap yüzeylerinde musluk suyu yerine damıtılmış su kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN