İnsanların %99'u resimdeki gizli kirazı bulamıyor! Sadece üstün zekalı olanlar 15 saniyede bulabiliyor!

İnsanların %99'u resimdeki gizli kirazı bulamıyor! Sadece üstün zekalı olanlar 15 saniyede bulabiliyor!

Optik illüzyon IQ testi: Bu optik illüzyon testini zekası yüksek kişiler çözebilir. İnsanların sadece %1'i meyve ve sebzeler arasındaki kirazı 15 saniyede fark edebiliyor.

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi pek çok optik illüzyon türü görmüş olmalısınız. Optik yanılsama, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, kirazın resimdeki meyve ve sebzelerin arasında bir yerde saklandığı resimde görülebilir.

1-001.jpg

RESİMDEKİ KİRAZI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel hem çocuklar hem de yetişkinler için yapboz olarak paylaşıldı. İllüzyon, izleyicileri "Kirazı bulun" diye sorarak resimdeki kirazı görmeleri için zorlar. Bu optik illüzyon görüntüsü, domates, armut, portakal, patlıcan, havuç, dolmalık biber, kavun, yeşil elma ve balkabağı gibi farklı meyve ve sebzeleri gösterir. Ancak kiraz bu meyve ve sebzelerin arasında saklanmaktadır.

Bu görüntüdeki kirazı insanların sadece %1'inin 15 saniye içinde fark edebildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ KİRAZI BULDUN MU?

İlk başta, domatesin rengiyle mükemmel bir şekilde kamufle olduğu için kirazı fark etmek oldukça zordur. Ancak birkaç saniye sonra şeklin içinden bunun domates değil kiraz olduğunu anlayacaksınız. Görüntü, meyve ve sebzelerin arasına gizlenmiş vişneyi bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu. Resimdeki gizli kirazı buldun mu?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Meyve ve sebze grupları arasında kirazı bulmakta zorlanıyorsanız, onu görmenize yardımcı olmak için buradayız! Kiraz, domateslerle aynı renktedir ve görüntünün sol orta tarafında saklanmaktadır. Size kolaylık sağlamak için, aşağıda verilen resimde kirazı vurguladık:

2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN