İnsanların sadece %1'i resimdeki hamsterler arasındaki gizli kediyi 15 saniyede bulabiliyor!

İnsanların sadece %1'i resimdeki hamsterler arasındaki gizli kediyi 15 saniyede bulabiliyor!

Optik illüzyon IQ testi: İnsanların sadece %1'i bu optik illüzyon testini çözebilir. Resimdeki hamsterlerin arasına gizlenmiş kediyi 15 saniye içinde bulabilir misiniz?

Optik illüzyon, bir nesnenin, çizimin veya insanların beynin şeyleri algılama biçimine meydan okuyan, akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resimdeki hamsterlerin arasında saklanan bir kedinin görüntüsünde görülebilir.

1-012.jpg

RESİMDEKİ KEDİYİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel çocuklar ve yetişkinler için resimli yapboz olarak paylaşılmıştır. Bu optik illüzyonda, resimde farklı renklerde hamsterler görebilirsiniz. İllüzyon, izleyicileri resmin içindeki hamsterlerin arasına gizlenmiş kediyi bulmaya davet ediyor. Hamsterlerin arasında kedi yavrusunu görebiliyor musun?

Bu görseldeki gizli kediyi insanların sadece %1'inin bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ KEDİYİ BULDUN MU?

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş kediyi gördünüz mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Gizli kediyi bulmakta zorlanıyorsanız, yardım etmek için buradayız! Resmin sol orta kısmına dikkatlice bakarsanız, bir grup hamster arasında saklanan bir kedi göreceksiniz. Bu optik yanılsama, görüşünüzün ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir. Kedinin yeşil gövdesi, hamsterlarla zekice kamufle edilmiştir. Görüntü, görüntüde gizlenmiş kediyi bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu.

2-014.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN