Instagram yorum sabitleme özelliği nedir?

Instagram yorum sabitleme özelliği nedir?

Gün geçmiyor ki Instagram kullanıcılar için yeni ve koruyucu bir özellik oluşturmasın. Sosyal medya dünyası içinde kimi zaman kullanıcılar kendini çaresiz hissedebiliyor. Bu konulardan bir tanesi de yorumların kullanıcılar tarafından istendiği şekilde organize edilmesi. Bir gönderinize binlerce yorum aldığınızı hayal edin.

Hepsi de farklı farklı. Ama siz bazılarının öne çıkmasını ve herkesin o yorumlara odaklanmasını istiyorsunuz. Yani yorumları yönetme konusunda silmek dışında bir kontrol edebilme yetkiniz olabilsin istiyorsunuz. İşte bu özellik aldığınız yorumları yönlendirebilmenizi sağlıyor. Nasıl mı?

KİMLER YORUM SABİTLEME ÖZELLİĞİNİ KULLANIYOR

“Kim ne yorum yazmış kontrol bende” diyenler bu özellik tam size göre. Pek çok takipçisi olan fenomenler ve ünlüler için de gönderilerine yapılan yorumları yönetmek kimi zaman zorluk yaratabiliyordu. Yazılan yorumlar fazlalaştıkça kafa karıştırıcı hale gelebiliyor.

Instagram bu açıdan “gölgelerin gücü adına, güç bende artık” dedirtecek ve kısmen de olsa yorumlar konusunda hesap sahibine olanak tanıyan yorum sabitleme özelliğini getirdi. Bu özelliğin temel mantığı gönderinize gelen onlarca yorum arasında sizi takip edenlerin konuyu anlayabileceği şekilde istediğiniz 3 yorumu öne çıkarmanıza olanak sağlaması.

Böylece en azından kullanıcılar tartışmalı yorumlar arasında bu tartışmayı yönlendirebilecek ya da açıklığa kavuşturabilecek yorumları en üste sabitleyebiliyorlar. Bir nevi; “Sen istediğin yorumu yaz. Bak ben bu yorumları sevdim ve en üste aldım.” Demek gibi bir şey. Dolayısıyla yönlendirme yapabilmek ve yorumlardaki kaosu giderebilmek için iyi bir özellik.

Bu özelliği kimler sıklıkla kullanıyor dersek:

Ünlüler
Fenomenler
Yorumlarını yönetmek isteyen şirket hesapları

Elbette yukarıdaki saydıklarımız dışında da sıklıkla kullanılan bir özellik haline gedi.

YORUMLARDA EN ÜSTTEYİM ALGISI

En yukarıda olmak ve yaptığın yorumla kişinin sayfasında yer almak, kişiyi ya da işletmeyi takip edenler için önemli olabiliyor. Bu yönüyle yorum sabitleme özelliği sayesinde kişiler kötü yorum yapmaktan kaçınabilirler. Yani yorum sabitleme özelliği yorum yapan kişileri daha olumlu yorumlar yapmak konusunda teşvik edebilir.

Beğenilmenin önemli olduğu dijital ortamda yaptığı yorumları en üstte görebilecek olmak ciddi anlamda kişilerin ne yazdığına ve nasıl yazdığına dikkat etmesini sağlayabilir. Bu yönüyle hem özelliği kullananlar için kontrol edilebilirlik, hem de yorum yazanlar için dikkatli olma ön görüsünü kazandırır. Linçleme ve kötü yorumların hız kazandığı günümüzde böyle bir motivasyon yorum yazanlar için daha dikkatli olma konusunda motive edici olabilir.

RAPTİYEYE DOKUN

Instagram kullanıcıları arasında pinleme /sabitleme tabiri, aslında İngilizcede pin olan toplu iğneden geliyor. Pinned kelimesi ise sabitlemek demek. Tabii biz bunu pinlemek olarak yarı ingilizce yarı Türkçe olarak dile uyarlamışız. Yorum sabitleme özelliğini nasıl kullanırsınız?

Instagramdaki gönderiniz altındaki yorumlardan öne çıkmasını istediğiniz yoruma dokunun. Dokunduğunuzda en üstte 1 içerik seçildi yazısı yanında ofiste panolara takılan raptiyeler gibi bir raptiye göreceksiniz.

Raptiyeye dokununca yorumu başa tuttur yazısı çıkacak karşınıza. Böylece onay verdiğinizde seçtiğiniz yorum en üstte görünürken yorumu yapan kişiye de bildirim gidecek. Sabitlediğiniz yorumu aynı yöntemle kaldırabilirsiniz. Son olarak bu özellik 2022 yılında Instagram’a eklendi. Keyifli kullanımlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN