IQ testi için optik İllüzyon: Gizli tavşanı 5 saniyede ormandaki avcıdan önce bulabilir misin?

IQ testi için optik İllüzyon: Gizli tavşanı 5 saniyede ormandaki avcıdan önce bulabilir misin?

IQ testi için optik illüzyon: Sadece yüksek zeka sahibi insanlar, 5 saniye içinde ormanın içindeki bir tavşanın gizli yüzünü görebilirler. Küçük tavşanı avcıdan önce bulabilir misin? İşte zeka seviyesi ölçen optik illüzyon testi.

Optik bir illüzyon, bir nesnenin veya insanların veya bir şeyleri algılama şeklimize meydan okuyan bir çizimin derinden büyüleyici, akıllara durgunluk veren ve şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Birçok optik yanılsama türü vardır. Bu optik yanılsamalar, beyninizin olayları nasıl algıladığına biraz ışık tuttukları için psikanalizin bir parçasıdır. Normal bir insan beyni, her açıdan ayrı algı oluşturan şeyleri veya görüntüleri farklı görebilir. Böyle zekice bir örnek, resmin bir yerinde bir tavşanın gizlendiği bir resimde görülebilir.

3.jpg

ORMANIN İÇİNDEKİ GİZLİ TAVŞANI GÖREBİLİYOR MUSUNUZ?

Az sonra sizinle paylaşacağımız bu optik illüzyon görüntüsü hem çocuklar hem de yetişkinler için bir zeka oyunu olarak oluşturulmuştur. Bu optik illüzyonda, köpeğiyle ormanın dışında duran bir avcı vardır. Avcı ormanda tavşanı avlamak için silah taşıyor. Ancak tavşan ormanın içinde bir yerde saklanıyor. Peki siz avcıdan önce 5 saniyede tavşanı bulabilir misiniz?

5 SANİYEDE AVCIDAN ÖNCE GİZLİ TAVŞANI BULABİLİR MİSİN?

Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve ormanın içindeki gizli Tavşan'ı arka planda bulmaya çalışın. Resimde takılıp kaldıysanız ve tavşanı bulamıyorsanız, ağaçların olduğu arka planda avcının arkasındaki çalılara bakmayı deneyin. İllüzyonda tavşanı görebildiniz mi yoksa tavşan çok iyi saklanmış mıydı?

OPTİK İLLÜZYON RESMİ CEVABI

Tavşan, resmin sağ alt tarafındaki çalılıkta, ağacın yanında gizlice saklanıyor. Bu optik illüzyonda, gözlem yeteneği iyi ve ortalamanın üzerinde bir zeka seviyesine sahip kişilerin gizli tavşanı görebilecekleri iddia edildi. Görüntü, gizli tavşanı bulmak oldukça zor olduğu için binlerce yetişkinin kafasını karıştırdı. Birçok araştırma ve çalışma, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu göstermiştir.

1-006.jpg

OPTİK İLLÜZYON NEDİR?

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığına dair her zaman büyüleyici bir fikir verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söyleyin bize, ormanın içine gizlenmiş tavşanı Optik illüzyonda bulabildiniz mi?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN