IQ Testlerinde İnsanlarla Yarışan En Zeki 10 Hayvanı Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

IQ Testlerinde İnsanlarla Yarışan En Zeki 10 Hayvanı Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Doğal yaşamın bir parçası olan hayvanlar en güzel canlılardan biri. Peki hiç IQ testlerinde insanlarla yarışan en zeki hayvanları duymuş muydunuz? Haberimizde IQ testlerinde insanlarla yarışan en zeki 10 hayvanı derledik...

Bir köpeğe insan dostu denmesi boşuna değildir. Saymayı öğrenebilir, birkaç yüz kelimeyi ve hareketi anlayabilir ve temel matematik alıştırmaları yapabilir. Tabii ki uygun eğitimle. Uzmanlar, köpekler dışında en zeki 10 hayvanı açıkladılar. İşte IQ Testlerinde İnsanlarla Yarışan En Zeki 10 Hayvan...

10-samyh-umnyh-zhivotnyh-02.jpg

KEDİLER

Yerli kedilerin kendi dilleri vardır. İyi gelişmiş bir hafızaları vardır. Köpeklerden bile daha iyi. İnsan sesinin tonlamasını tanımakta iyidirler. Yüz ifadeleri ve bakışlar sayesinde hayvanlar aleminde pek yaygın olmayan duygu ve arzularını rahatlıkla ifade edebilirler.

10-samyh-umnyh-zhivotnyh-03.jpg

YUNUSLAR

Her yunusun akrabaları arasında yanıt verdiği bir adı vardır. Yunusların da benzersiz bir özelliği vardır. Asla uyumazlar. Sağ ve sol yarım küreleri dönüşümlü olarak uyanık ve uykudadır.

thumbs-b-c-f3483da3f1c38f1eb1f68716a14ea2c8.jpg

KARGALAR

Kargalar kendilerinin farkındadır ve aynadaki yansımalarını mükemmel bir şekilde tanırlar. Alet yapmayı ve kullanmayı biliyorlar. Örneğin, kargalar elmaları ağaçtan atmak için sopa kullanır. Ayrıca, nesnenin yapıldığı hacmi, ağırlığı ve malzemeyi mükemmel bir şekilde ayırt edebilirler.

10-samyh-umnyh-zhivotnyh-05.jpg

SİNCAPLAR

Sincaplar çok kurnaz yaratıklardır. Ufukta potansiyel bir hırsız görürlerse, kolayca “tatlıları” bir yere gömdüklerini iddia edebilir ve sonra onları serin bir şekilde başka bir yere saklayabilirler.

10-samyh-umnyh-zhivotnyh-06.jpg

ŞEMPANZELER

Şempanzeler, hayvanlar alemindeki en yakın insan akrabalarıdır. Ses aparatlarının yapısından dolayı konuşma yetenekleri yoktur. Ancak, birbirleriyle işaret dilinde kolayca iletişim kurarlar. Bilim adamları, bu hayvanların bir mizah anlayışına sahip olduğuna inanıyor. Nasıl gülümseyeceklerini biliyorlar. Ve bu sadece mekanik bir kas çalışması değil, aynı zamanda harici bir uyarana gerçek bir duygusal tepkidir.

10-samyh-umnyh-zhivotnyh-07.jpg

PAPAĞAN JACO

Bu papağanlar konuşkanlıkları ile tanınırlar. Ancak bu onların tek avantajı değil. Empati yeteneğine sahiptirler ve duygularını kolayca gösterirler. Doğal zekaları sayesinde Jacques çabuk öğrenir. Entelektüel ve duygusal gelişim açısından bu papağanlar 4 yaşındaki bir çocukla karşılaştırılabilir.

10-samyh-umnyh-zhivotnyh-08.jpg

AHTAPOTLAR

Sinsi ahtapotlar etkileyici bir beyin büyüklüğüne sahiptir. Tabii ki vücut ağırlığınızla ilgili olarak. Olağanüstü bir hafızaları vardır, insanların yüzlerini kolayca ayırt edebilirler ve onları besleyenlere sempati gösterirler.

lab-fare.jpg

FARELER

Fare, hayvanlar aleminde gülebilen tek yaratıktır. Farelerin de rüyaları vardır. Bir avcının pençesinde olmamak için birbirleriyle ultrasonik aralıkta iletişim kurarlar. Bilim adamlarına göre zengin bir kelime dağarcığına sahipler.

thumbs-b-c-f74bdbc711726935b52be214e63c8722.jpg

FİLLER

Fillerin mükemmel bir uzun süreli hafızası vardır, bu yüzden çok kibirlidirler. Arazide çok iyilerdir. Filler, kabile üyeleriyle nasıl empati kuracaklarını bilirler. Ve kendilerini kötü hissettiklerinde veya öldüklerinde çok üzülürler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN