IQ'nuzu test edecek optik illüzyon: 5 saniyede kadınların çay odasında kaç tane fare görüyorsunuz?

IQ'nuzu test edecek optik illüzyon: 5 saniyede kadınların çay odasında kaç tane fare görüyorsunuz?

IQ'nuzu Test Edecek Optik İllüzyon: Bu resimdeki tüm fareleri 5 saniyede yalnızca bir dahi görebilir. Peki sen kaç fare gördün? İşte IQ ölçen optik illüzyon testi.

Zeka seviyenizi test eden optik illüzyon bulmacalarını çözmenin zorluğunu sever misiniz? O zaman bu bulmaca tam size göre, Kadınlar çay içtiği odada bulunan farelerin sayısını bulmanız gerekiyor.

1-020.jpg

BU OPTİK İLLÜZYON RESMİNDE KAÇ TANE FARE GÖRÜYORSUN?

Yukarıdaki görüntü beyninizi test etmek için zor bir bulmaca olarak tasarlandı. Bu optik illüzyon, kadınların çay odasının içine gizlenmiş farelerin sayısını bulmanızı istiyor. Resimde iki kadın odanın içinde çay içiyor. Bu optik yanılsamanın en zor yanı, odanın içinde gizlenmiş fareleri tespit etmektir. Görüntüdeki gizli fareleri bulmak oldukça zor olduğu için görüntü binlerce yetişkinin kafasını karıştırdı.

5 SANİYEDE 2 FARE GÖRDÜNÜZ MÜ?

Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve kadınların çay odasındaki gizli fareleri bulmaya çalışın. Görselde oldukça belirgin olduğu için resimdeki ilk fareyi bulmak kolaydır. Bir fare en altta oturan kadının koltuğunun altına saklanıyor. Ama odada saklanan ikinci fare nerede?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

İkinci fareyi bulmak çok zor görünebilir, ancak sol tarafta oturan kadının şapkasına yakından bakarsanız, ikinci farenin kadının şapkasında saklandığını görebilirsiniz.

2-011.jpg

Kadınların oturduğu odada 2 fareyi sadece 5 saniyede teşhis etmeyi başarırsanız, bunun olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu gösteriyor.

Araştırmalar, Optik illüzyonların beynimizin nasıl çalıştığı hakkında bazı büyüleyici bilgiler sağladığını ortaya koydu. Bir insan beyni, belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları altında farklı şeyleri algılayabilir. Öyleyse söyle bize, bu optik yanılsamanın içinde kaç tane fare gördün?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (38)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
38 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN