İranlı kadınlardan 'danslı' protesto: Yasağı 'Calm Down' ile deldiler

Kadınların toplum içinde dans etmesinin yasak olduğu İran'da bir grup genç kadının, 'Calm Down' şarkısı eşliğinde dans ettikleri video sosyal medyada viral oldu. Videoyu izleyenlerden kadınlara destek mesajları yağdı.

İran'da baskıcı rejim altında yaşayan halk, geçtiğimiz eylül ayında polis nezareti altında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünden beri protestolara devam ediyor. Kadınların ciddi hak kaybı yaşadığı ve en temel özgürlüklerine dahi kast edilen ülkede, hükümet karşıtı eylemler, farklı alanlarda kendilerini gösteriyor.

Son olarak başkent Tahran'ın Ekbatan semtinde, İranlı bir grup genç kadın, Nijeryalı şarkıcı Rema ve ABD'li şarkıcı Selena Gomez'in "Calm Down" şarkısı eşliğinde dans ettikleri bir video çekti. Sosyal medyada kısa sürede viral olan videoyu izleyen kullanıcılar, kadınlara destek mesajları yazdı.

İran'da kadınların toplum içinde dans etmeleri yasak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN