İş alım kervanına İçişleri Bakanlığı da katıldı! Personel alım şartları açıklandı: Son gün 26 Mayıs

İş alım kervanına İçişleri Bakanlığı da katıldı! Personel alım şartları açıklandı: Son gün 26 Mayıs

Birçok kurumdan personel alımı ilanları yayınlanırken bir iş haberi de İçişleri Bakanlığından geldi. İşte detaylar…

İşsizliğin önüne geçmek için birçok kurum ve kuruluş iş ilanı yayınlamaya başladı. İş arayan vatandaşın yüzünü güldürecek bir son dakika haberi de İçişleri Bakanlığından geldi. Detaylar haberimizde…

MARKET

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KPSS’Lİ KPSS PUANSIZ MEMUR ALIMI YAPACAK! BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI!

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni bir istihdam projesi geldi. Memur olmak isteyen vatandaşa büyük fırsat. 13 Mayıs 2023 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan duyuruya göre İçişleri Bakanlığı Göç Kontrol Daire Başkanlığı'na memur alımı yapılacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir tebliğ kapsamında çeşitli pozisyonlarda memur alımı yapılacaktır. Adayların başvuru şartları açıklanırken KPSS ve KPSS görevlilerinin kayıtsız şartsız alınacağı da açıklandı. Başvurumu ne zaman ve nasıl yapacağım Burada kamu hizmeti açık pozisyonları hakkında ayrıntılı bilgi bulacaksınız.

MEMUR ALIMI KONTENJAN BİLGİSİ

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan memur alım kontenjanları aşağıdaki gibidir.

7 Göç İdaresi Başkanlığı Denetçisi (naklen)

15 Denetçi Yardımcısı

MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç Kontrol Genel Müdürlüğü'ne memur alımı yapılırken, başvuru sahiplerinin genel olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Denetçi Yardımcısı alımı yapılırken adayların KPSS puanına sahip olma şartı aranmaz. Sınav Yardımcılığı giriş sınavına giren adaylar için KPSS puanı aranır. Denetçi Yardımcısı için adayların 2021 veya 2022 KPSS P23 puan türlerinden 70 puan almış olması gerekir.

Adayların 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 yaşının altında olması gerekmektedir. Ayrıca adayların hukuk, iktisat, işletme, siyaset bilimi, iktisat, kamu yönetimi veya eşdeğeri bir Türk veya yabancı yükseköğretim kurumundan dört yıllık lisans derecesine sahip olmaları gerekir. Adayların, işe aldıkları yöneticilere bağlı olarak özel gereksinimleri de vardır.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı Göç Kontrol Genel Müdürlüğü'ne memur alımı başvurularının Göç Kontrol Genel Müdürlüğü kariyer adresi üzerinden yapıldığı belirtildi. Başvuruların e-Devlet şifresi ile yapılması gerekmektedir. Denetçi alımına başvuru için son tarih 19-16 Mayıs 2023 olup, adayların Denetçi yardımcısı alımı için 22-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında başvurmaları gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN