İş arayan 18-44 yaş arasına müjde! KPSS şartsız kamuya personel alımı başladı!

İş arayan 18-44 yaş arasına müjde! KPSS şartsız kamuya personel alımı başladı!

Yaşadığımız büyük afetlerden sonra vatandaşlar için en önemli sorun işsizlik oldu. Devlet bu işsizliğin önüne geçmek adına İŞKUR aracılığı ile bir istihdam projesi başlattı. İşte detaylar…

Ülke olarak yaşanılan afetlerin ardından yaralarımızı sarmaya çalıştığımız bu dönem de işsiz vatandaşın yüzünü güldürecek haber İŞKUR’dan geldi. Detaylar haberimizde…

MARKET

18-45 YAŞ ARASI+8.500-10.700 TL MAAŞ! 29 İLDE KPSS’SİZ TECRÜBESİZ KAMUYA ÖZEL SEKTÖRE CAN KURTARAN... İŞKUR ALARM VERDİ, ONLİNE BAŞVURU AÇILDI!

İŞKUR bugün de personel alımlarına devam ediyor. Her ay yeni iş ilanları yayınlayan iş bulma büroları, Nisan ayının son haftasında da en son iş ilanlarını yayınladılar. İş ilanlarına göre İŞKUR'a kayıtlı işsizler temizlikçi, kaynakçı, teknisyen, hemşire, aşçı, boyacı ve memur gibi işlere başvurabiliyor. Uzun süredir bu ilanların çıkmasını bekleyenler için müjdeli haber açıklandı. Peki hangi illere kaç kişi alınacak? Nasıl uygularım? İŞKUR 27 Nisan yeni iş ilanları ve başvuru ekranları, şartlar, kontenjanlar, maaşlar. Detaylar haberimizde…

İŞKUR açık kontenjanları yayınlamaktadır. 27 Nisan 2023 tarihinden itibaren onlarca eyalet temizlikçi, güvenlik görevlisi, güvenlik görevlisi, cankurtaran, hastane çalışanı, büro çalışanı, kaynakçı, teknisyen, polis ve memur alımı yapacak. Uygulamanın yeni açıldığı açıklandı ancak şartlar da ortaya çıktı. Bu nedenle en az lise diplomasına sahip olmak yeterlidir. Maaşlar mesleğe ve deneyime bağlı olarak minimum 8.500 TL'den başlamaktadır. Bankalar, okullar, özel sektör, kamu kurumları ve hastaneler satın alınır. 18-40 yaş arası herkes başvurabilir! Başvurular online olarak kabul edilmektedir. İşte detaylar…

27 NİSAN 2023 İŞKUR İŞ İLANLARI

İŞKUR derhal işçi, personel ve memur alımı yapacaktır. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Bolu'da dahil 56 şehirde 50.000 çalışan istihdam edilecek.

İŞKUR derhal işçi, personel ve memur alımı yapacaktır. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Bolu ili de dahil 56 ilde 50.000 çalışan istihdam edilecek.

İŞKUR tarafından yürütülen bu programda istihdam edilen iller listesi şöyle:

Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Ağrı, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Edirne, Elazığ, Erzincan, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Batman, Bayburt, Kahramanmaraş, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Bursa, Çanakkale, Mardin, Mersin, Muğla, Kırklareli, Çorum, Düzce, Eskişehir, Kilis

TYP programına katılan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. İŞKUR'a kayıtlı işsizlik gerekli koşullardan biridir. Emeklilik ve malullük aylıklarının geri alınmasına gerek yoktur. Ayrıca şartlardan biri de açık öğretim öğrencilerinin örgün eğitim alamamasıdır.

İŞKUR TYP açık pozisyonlarını İŞKUR web sitesinde TYP numarası, başvuru alanı, başvuru başlangıç ve bitiş tarihi, başvuru yapılan il, başvuru yapılan ilçe vb. bilgileri girerek TYP başlangıç ve bitiş tarihlerini girerek aratabilirsiniz.

CANKURTARAN ALIMI ORDU!

Ordu belediyesi bünyesine 85 cankurtaran alımı yapılacağı açıklandı. Alım yapılacak personelin geçici kadroya atanacağı açıklaması yapıldı.

Adayların 18 yaşından büyük olması ve en az ilkokul mezunu olması gerekmektedir. Adayların tercihen Gümüş Cankurtaran sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Ayrıca iyi yüzme becerilerine sahiptirler.

Ayrıca erkek adayların askerlik yapmış olmaları gerekmektedir. Adayların görevlerini yapmalarına engel olabilecek herhangi bir bedensel veya ruhsal hastalığı bulunmamalıdır.

Adaylar, af ile dahi belirli suçlardan hüküm giymeyecekler. Benim de oturma iznim var. Altınordu, Fatsa, Perşembe, Ünye ve Gülyalı ilçelerinde ikamet etmeli veya ikamet edebilecek durumda olmalısınız.

85 kadro için başvurular 3 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecek olup, başvuruların kurum e-posta adreslerinden yapılması gerekmektedir.

İŞKUR'A KAYIT ŞARTI ARANIYOR

İŞKUR tarafından sunulan hizmetlerden faydalanmak için Kayıtlı Kullanıcı olmanız gerekmektedir.

İŞKUR İnternet Şubesi'ne giriş yapmak ve kaydolmak için tıklayınız.

İş bulmanın ilk adımı kayıttır. Kurumun hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların kurum portalına üye olmaları veya doğrudan kurumun birimlerine başvurmaları gerekmektedir. Başarılı bir eşleşme için hem açık pozisyonlar hem de iş arayanlar hakkında eksiksiz ve doğru bilgiler gereklidir.

İnternet üzerinden ve kurum personeli aracılığıyla kayıt yaptıranların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru bir şekilde yansıtmaları kendilerine uygun bir iş bulabilmeleri için oldukça önemlidir. Bu nedenle lütfen kişisel bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi, eğitim bilgilerinizi, mesleki bilgilerinizi ve diğer bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde sisteme giriniz. Kayıt, özgeçmişinizde eğitimsel ve profesyonel bilgiler sağlamadan doğrulanamaz.

KAYIT KOŞULLARI

İş arayanların kuruluşumuza kaydolmak için en az 14 yaşında olması gerekir. Beyan, kayıt için temel teşkil eder. Yanlış beyanlardan acente sorumlu tutulamaz.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

Toplum Yarar Programları; işsizlerin çalışma alışkanlıklarından ve disiplininden sapmalarını önlemek ve özellikle özel politika gerektiren gruplar olmak üzere işsizlere kamu desteği ile geçici gelir desteği sağlamak için aktif olarak kullanılmaktadır; İşkur ve bünyesindeki kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde düzenlenen program evrensel bir emek hizmeti çerçevesi. Afet, salgın hastalık, acil durum ve diğer mücbir sebep hallerinde verilen hizmetler.

TYP HANGİ DURUMLARDA UYGULANMAKTADIR?

Afet

Salgın

Acil Durum

Diğer Mücbir Sebepler

Sosyal Kriz

KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak,

Kuruma kayıt yaptırmış olmak,

18 yaşına gelmek,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının 4 üncü maddesinin (a) ve (c) bentleri ve isteğe bağlı olarak 4(1). Kanun, sigorta hariç, sigortasızdır veya Kanunun belirli sınırları dahilinde sigortasız sayılır.(b) Altbölüm kapsamında:

yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)

KATILIMCILAR NASIL SEÇİLMEKTEDİR?

Katılımcıların seçiminde kullanılan üç farklı yöntem vardır. Bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı, söz konusu programın türüne bağlı olarak yerel Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

Noter kurası yöntemi,

Liste yöntemi,

Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi

İstihdamı zor olan belirli siyasi gruplara programdan yararlanmaları için öncelik verilir. Bu doğrultuda listeler farklılaştırılmış, aşağıdaki gruplar birinci liste, geri kalanlar ise ikinci liste olarak tasnif edilmiştir. Aşağıdaki grupların tamamı ilk listede yer alır ve gruplar arasında öncelik yoktur. İkinci listedeki adaylar, birinci listedeki adaylar tamamlanıncaya kadar hak sahibi olamazlar.

Kadınlar,

35 yaş üstü bireyler,

Engelliler,

Eski hükümlüler,

Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar.

Adres kayıt sistemi (AKS) nedeniyle, aynı başvuru başlangıç tarihli bir TYP'ye aynı adreste ikamet eden sadece bir kişi katılabilir.

AKS'ye göre, aynı adreste oturan bir kişinin toplam iş arama geliri, Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirlenen asgari aylık ücretin net tutarının 1,5 katını geçiyorsa, aynı adreste oturan kişi TYP'den yararlanamıyor.

KATILIMCILARA HANGİ ÖDEMELER YAPILMAKTADIR?

Her bir katılımcıya, 22 mayıs 2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar ödeme yapılır.

TYP UYGULAMA SÜRESİ KAÇ AYDIR?

TYP'nin süresi her program için 6 aya kadardır.

TYP'DE HAFTALIK YARARLANMA SÜRESİ NE KADARDIR?

TYP'de haftalık olarak yararlanma süresi kırk beş saattir.

BİR KATILIMCI TYP'DEN EN FAZLA NE KADAR SÜREYLE YARARLANABİLİR?

TYP`den bir kişi hayatı boyunca 27/09/2017 tarihinden sonraki yararlanmaları da dikkate alınarak en fazla 9 ay süreyle yararlanabilir.

TYP'DE İZİN SÜRESİ VE DEVAMSIZLIK HAKKI NE KADARDIR?

Katılımcıların TYP'ye katılmaları zorunludur. Ancak Katılımcı, Yükleniciye ve Kurumun bildirimi ve onayına bağlı olarak CIP süresi içinde beş (5) gün ücretsiz izin kullanabilir. Ücretsiz izin süresince katılımcılara ücret ödenmeyecektir.

KATILIMCI YASAKLILIK DURUMLARI NELERDİR VE YASAKLILIK SÜRESİ NE KADARDIR?

TYP'nizi herhangi bir sebep göstermeden geri çeker veya riski size ait olmak üzere sonlandırırsanız, yeni bir TYP için son kullanma tarihinden itibaren ancak 24 ay geçtikten sonra başvurabilirsiniz.

Aldığı TYP'nin süresi dolduktan sonra, herhangi bir gerekçe göstermeden, niteliklerine göre kurumdan en az üç boş kontenjanı kabul etmeyenler, TYP'lerinin üzerinden 24 ay geçmeden yeni bir SYP başvurusunda bulunamazlar. T. Son kullanma tarihi.

Özürlü veya özürsüz olarak TYP'ten sürekli olarak ihraç edilen yarışmacılar aynı TYP'e tekrar giremezler.

YÜKLENİCİ SORUMLULUKLARI NELERDİR?

Yüklenici, katılım koşulları ve diğer tüm koşullara ilişkin bilgi ve belgelerin muhafaza edilmesinden sorumludur. Yüklenicinin bu yükümlülüğe uymaması nedeniyle yapılabilecek fazla veya yersiz ödemeler, yasal faizi ile birlikte yükleniciden tahsil edilecektir.

Yüklenici, katılımcının vergi ve sosyal güvenlik ödemelerini sorumlu kuruluşa yapmazsa, yükleniciye bir uyarı süresi verilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN