İspanyol oyuncu Itziar Castro hayatını kaybetti

İspanyol oyuncu Itziar Castro hayatını kaybetti

İspanyol oyuncu Itziar Castro, 46 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun vefatını senarist ve yönetmen Frankie de Leonardis sosyal medya hesabından duyurdu. Leonardis ölüm ilanında, "Eğlence sektöründe olağanüstü bir kariyere sahip olan Castro, dikkat çekici performansı ve karizmasıyla silinmez bir iz bıraktı." ifadelerini kullandı.

'Vis a vis' ve 'Pieles' gibi dizi ve filmlerle tanınan oyuncu Itziar Castro, 46 yaşında öldü. Edinilen bilgiye göre oyuncu, halsizlik nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Orada kalbi ve solunumu duran oyuncu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Castro'nun kesin ölüm nedeni kalp yetmezliği olarak belirtildi.

İspanyol oyuncunun ölüm haberini senarist ve yönetmen Frankie de Leonardis sosyal medya hesabından duyurdu.

haber-gorseli.jpg

'SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI'

Leonardis yaptığı açıklamada, "Yetenekli oyuncu Itziar Castro'nun dün gece hayatını kaybettiğini size bildirmekten dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Eğlence sektöründe olağanüstü bir kariyere sahip olan Castro, dikkat çekici performansı ve karizmasıyla silinmez bir iz bıraktı" ifadelerine yer verdi.

castro2.jpg

Oyuncu Miguel Angel Munoz, acı haberi aldıktan sonra yaptığı paylaşımda "Şoke oldum. Son derece cömert, cesur, eğlenceli ve yetenekli biriydi. Seni her zaman hatırlayacağım. Huzur içinde uyu" ifadelerini kullandı.

ITZIAR CASTRO KİMDİR?

14 Şubat 1977'de Barcelona'da doğan Itziar Castro, profesyonel oyunculuk kariyerine 2002 yılı yapımı Noche de Fiesta filmiyle başladı.

castro.jpg

Castro oyunculuğunun yanı sıra yapımcılık da yapıyordu. Campeones, Matar a dios, Blancaneo gibi filmlerin yapımcılığını üstlenmişti. Eduardo Casanova'nın yönettiği 'Pieles' filmiyle birlikte 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Goya Ödülü'ne aday gösterildi ama kazanamadı. Aynı rolüyle Aktörler ve Aktrisler Birliği ödülünü aldı.

Televizyonda ise Vis a Vis ve Paquita Salas gibi popüler dizilerde oynadı. Operacion Triunfo adlı müzikal yetenek yarışmasında da jüri üyeliği yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN