Aralarında Hadise'nin de bulunduğu eski yarışmacılardan çağrı: İsrail’i Eurovison’dan çıkarın!

Aralarında Hadise'nin de bulunduğu eski yarışmacılardan çağrı: İsrail’i Eurovison’dan çıkarın!

Aralarında Hadise’nin de bulunduğu Eurovision’un eski yarışmacıları, Avrupa Yayın Birliği’ne Gazze’de 50 binden fazla masum sivili katleden İsrail’i yarışmadan çıkartması çağrısında bulundu. Sanatçılar, müziğin soykırım suçunu temizlemede kullanılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

70’ten fazla eski yarışmacı, Eurovision’u düzenleyen Avrupa Yayın Birliği’ne (EBU) İsrail’in yarışmadan çıkarılması çağrısında bulundu.

İngiltere merkezli Filistin için Sanatçılar Grubu’nun paylaştığı mektupta, imzacılar, İsrailli yayın kuruluşu KAN’ın ‘Gazze’deki soykırımın iş birlikçisi olduğu’ gerekçesiyle üyelikten çıkarılmasını talep etti. “Müziğin birleştirici gücüne inanıyoruz” denilen mektupta müziğin insanlığa karşı işlenen suçları temizlemede kullanılmasından duyulan rahatsızlık ifade edildi.

screenshot-16.jpg

Mektupta, “Geçen yıl İsrail’in Gazze’de canlı yayında soykırım yaparken EBU tarafından yarışmasına izin verilmesi karşısında şok olduk. Sonuçları felaket oldu” denildi. EBU’nun, Filistin’e destek veren sanatçılara baskı yaparken, İsraillileri ağırlamasının da eleştirildiği mektupta, Eurovision 2024’ün tarihteki en politize ve kaotik yarışma olduğu söylendi.

Mektupta, şu ifadeler yer aldı: “EBU, İsrail’in kendisini temsil etmesine müsaade ederek işlediği suçları aklıyor ve bunları normalleştiriyor. EBU, 2022’de Rusya’yı yarışmadan çıkararak yaptırım gücünün olduğunu gösterdi. İsrail’e karşı bu çifte standartlı tutumu kabul etmiyoruz. Bu yılın yarışmacılarıyla dayanışma içindeyiz ve EBU’nun sorumluluk almaktan kaçınmasını kınıyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN