İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Saat 18.00'a kadar ücretsiz hizmet duyuruldu: Tam 60 noktada...

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Saat 18.00'a kadar ücretsiz hizmet duyuruldu: Tam 60 noktada...

Ramazan Ayı'na sayılı günler kala büyük şehirlerin yapacağı ücretsiz yemek noktaları da belli olmaya başladı. Peki İstanbul'da hangi noktalarda ücretsiz yemek olacak? Tüm detaylar haberimizde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ramazan hazırlıkları kapsamında vatandaşlar için birçok farklı noktada ücretsiz iftar yemeği dağıtılacak! Peki bu noktalar hangileri? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RAMAZAN HAZIRLIKLARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Ayı kapsamında yapılan hazırlıklar kapsamında 60 farklı noktada 13.00-18.00 saatleri arasında kent lokantaları ücretsiz hizmet vermeye devam edecek ve kent lokantalarının sayısı 8'e çıkarak iftar yemeği verilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent lokantalarında çorba, etli ana yemek, yardımcı yemek, su, ayran ve tatlı olacak. 15 farklı noktadan mobil büfe ve çadır aracılığıyla 1000 kişilik kumanya dağıtımı yapılacak. Kumanyalar içinde çorba, sandviç, tatlı, su ve meyve suyu olacak. Mobil büfe ve çadırlar Mecidiyeköy, Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt, Cevizlibağ, Yenikapı Metro İstasyonu, Beşiktaş, Kadıköy İskelesi, Ümraniye, Çekmeköy, Kozyatağı, Kartal Metro İstasyonu, Eminönü, Şirinevler, Üsküdar bölgelerinde dağıtım yapacak. Aynı zamanda kahvaltı ve içecek olarak sahur kumanyası dağıtılacak. Ramazan Ayı süresince İstanbul hastanelerinde acil servislerde 150 bin tane, İBB ve güvenlik birimleri için de 72 bin tane dağıtım yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı Etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hazırlıklara göre Ramazan Ayı boyunca deprem felaketinden etkilenen Hatay Antakya, İskenderun, Samandağ ilçelerinde de 8 bin kişilik iftar yemeği dağıtılacak. Aynı zamanda bu sene Ramazan pidesi indirimli olarak 300 gram pide 5 TL fiyatla satışa çıkacak. Kent lokantaları her gün 13.00-18.00 saatleri arasında ve iftar saatlerinde ücretsiz hizmetine devam edecek. Aynı zamanda İstanbul tarihi camilerde temizlik, ışıklandırma, güvenlik, bakım onarım ve çevre düzenlemeleri de sürüyor. Ramazan Ayı boyunca Fatih Camii, Süleymaniye Camii, Nusretiye Camii, Nuruosmaniye Camii, Eyüpsultan Camii, Büyük Çamlıca Camii, Ataşehir Mimar Sinan Camii, Marmara İlahiyat Camii gibi 40 farklı camide ibadet yapılması için çalışmalar sürecek. Ramazan Ayı süresince Üsküdar, Beyazıt, Eyüpsultan, Ümraniye, Küçükçekmece gibi birçok ilçede kültür sanat ve gezi etkinlikleri yapılacak. Konser, söyleşi, tiyatro, atölyeler, el emeği standlar ve yemek standlarıyla vatandaş için güzel etkinlikle yapılacak. Etkinlikler 23 Mart tarihinde başlayarak 21 Nisan tarihinde sona erecek. Etkinlikler her gün 10.00-02.00 saatleri arasında Üsküdar Mimar Sinan Meydanı, 10.00-02.00 saatleri arasında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde olacak. Aynı zamanda Eyüpsultan Meydan, Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı, Beyazıt Meydanı, Küçükçekmece Cennet Meydanı gibi birçok ilçe meydanında da etkinlikler yapılacak. 8 ve 19 Nisan tarihlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda Ramazan Harbiyesi isimli etkinlik yapılacak. Aynı zamanda İstanbul Kitapçısı 14 şubesiyle birlikte 6 farklı ilçede kitap satışı yapacak. Ramazan Ayı boyunca genç ve çocukların da eğlenmesi için Sahnebüs otobüsü ile birlikte Hacivat Karagöz, meddah, kukla, maskot, jonglör, balon, illüzyon, zumba çocuk etkinlikleri yapılacak. Bu etkinlik için 40 kişilik Sinebüsler ayarlandı. Aynı zamanda ikramlar da yapılacak. Bilim Otobüsü ise 5 ve 12 yaş aralığındaki çocuklara fen, teknoloji, coğrafya ile ilgili eğitici bilgiler verilecek. Gençlik Ofisleri ise hat, ebru, ney sanatları ile ilgili etkinlikle düzenleyecek. Gençler için tarihi gezilerde yapılacak ve tarihi yerler, kapılar, külliyeler, camiler gezilecek. İstanbul'da Ramazan Ayı boyunca belediyeye bağlı müzeler iftar sonrasında vatandaşlara ücretsiz olarak gezilebilecek. Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi iftar sonrasında QR kod ile giriş yaparak ücretsiz gezilebilecek. Müzeler 23 Mart ve 20 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN