İstenmeyen tüylerden doğal yöntemle kurtulun! Lazere, epilasyona para vermeye gerek kalmayacak

İstenmeyen tüylerden doğal yöntemle kurtulun! Lazere, epilasyona para vermeye gerek kalmayacak

İstenmeyen kıllar, hem kadın hem de erkeklerin sıklıkla çözüm aradığı sorunlardır. Bazen işaret edilmedikçe, farkına bile varılamayan incecik bıyık tüyleri, birkaç adet uzamış sakal kılları dahi bir bayanın özgüvenini sarsabilir. İşte evde doğal olarak istenmeyen tüylerden kurtulmanın yolları...

Kadınlar olarak hepimizin vücut kıllarımızla bir nefret ilişkisi var. İstenmeyen tüyleri vücuttan uzaklaştırabilecek tüm araçları kullanmaya başlıyoruz. Ağdadan tıraşa ve lazer epilasyona kadar her şeyi yapıyoruz. Ancak tüm bu yöntemlerin size çok fazla paraya mal olabileceğini biliyor musunuz?

Fazla vücut tüylerinden kurtulmak için doğal bir çözüm arıyorsanız, şanslısınız! Tıraş, yolma ve ağda gibi geleneksel yaklaşımlar, tüylerin hemen alınmasına yardımcı olabilir. Öte yandan, bazı macunlar ve kremler, tüylerinizin yeniden büyümesini durdururken yavaş yavaş azalmasına yardımcı olabilir. Bazı doğal yöntemlerin size tüy dökücü kremler gibi kimyasallardan daha az çarpıcı sonuçlar vereceğini unutmayın, ancak daha yeşil bir yaşam sürmeye çalışıyorsanız denemeye değer olabilir!

İSTENMEYEN TÜYLERDEN DOĞAL YÖNTEMLE KURTULUN! LAZERE, EPİLASYONA PARA VERMEYE GEREK KALMAYACAK

shutterstock-457596673-custom-1.jpg

BAL VE LİMON YÖNTEMİ

Bal ve limon epilasyon yöntemleri aslen Avrupa'dan olup, o zamana kadar yaygın olarak kullanılmaktadır. Güvenli ve değerli bileşenlere sahip olan bal ve limon, sadece rahatsız edici mikroflorayı yok etmekle kalmaz, aynı zamanda cildinizi etkili bir şekilde beyazlatmanıza da yardımcı olur.

Nasıl uygulanılır?

Adım 1: Bal ve limon suyunu karıştırın ve ardından macun oluşana kadar ısıtın ve bacaklarınızı yıkayıp kurulayın.

Adım 2: Karışımı ince bir tabaka halinde ağda yapılacak cilt bölgesine uygulayın ve üzerine bir parça gazlı bez yerleştirin.

Adım 3: 1-2 dakika bekleyin ve ardından antikorozif gazlı bezi aniden çıkarın

Adım 4: Bacaklarınızı temiz suyla durulayın ve ardından cildi korumak için nemlendirici kullanın.

Not:

  1. Haftada sadece 1-2 defaya kadar uygulayın
  2. Ağda sonrası güneş ışığına maruz kalmayı sınırlayın
  3. Cildi korumak için güneş kremi kullanın
  4. Bu yöntemi cilt hasarı olan bölgelerde kullanmayın.

5d78d9b645d2a023a0d3caaa.webp

ŞEKER YÖNTEMİ

Şekerli epilasyon yakıcı ağrıya neden olmadığı, güvenlik ve verim sağladığı, maliyet tasarrufu sağladığı için birçok kadının tercih ettiği bir yöntemdir. Bunu yapmak için beyaz şeker, su, limon suyu hazırlamanız gerekir.

Nasıl uygulanılır?

Adım 1: Hazırlanan tüm malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte ısıtın. Karıştırma sürecinde, karışımın yanmaması için karışımı eşit şekilde karıştırın. Karışım pürüzsüz bir doku elde edene kadar ısıtın ve sonra durun (yaklaşık 25-30 dakika), ısıyı azaltmak için yaklaşık 10 dakika bekletin.

Adım 2: Bacaklarınızı yıkayın ve kurulayın, ardından karışımı cilde tüylerin çıkış yönünün tersi yönünde uygulayın.

Adım 3: 30 saniye bekleyin ve ardından ters yöndeki karışımı soyun

Not:

  1. Haftada 2-3 kez gerçekleştirin
  2. 48 saat ağdadan sonra sıcak banyo yapmayın, peeling yapmayın veya saunaya girmeyin.
  3. Kalan karışım, bir sonraki kullanım için kuru bir yerde saklanan kapalı bir kaba konabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN