Kabartma tozunun temizlik yaparken de kullanabileceğinizi öğrendiğinizde temizlik ürünlerine para dökmeyeceksiniz

Kabartma tozunun temizlik yaparken de kullanabileceğinizi öğrendiğinizde temizlik ürünlerine para dökmeyeceksiniz

Genellikle hepimizin mutfağında özellikle keklerimizi ve hamur işlerimizi kabartmak için kullandığımız kabartma tozunu aslında yemek dışında da bir çok şey için kullanabiliriz. Kabartma tozu gerçekten mucize bir üründür. İşte kabartma tozunun farklı kullanım alanları...

Kabartma tozu, her zaman evde olması gereken ürünlerden biridir. Sadece unlu mamullerde düzenli olarak kullanmakla kalmaz; aynı zamanda çok yönlü bir temizlik ürünüdür. Örneğin, tüm bunlar için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

tupperware-uc-sekerpare-600-ml-set-seker-kaplar-0870779798455981.jpg

1. TUPPERWARE

Akşam yemeğinden arta kalan yemeğiniz olduğunda, bir Tupperware veya başka bir plastik kapta saklamak çok kullanışlıdır. Ne yazık ki, yemeğin kokusu veya lekeleri, kabı yıkadıktan sonra bile geride kalıyor. Neyse ki, Tupperware'inizi normale döndürmenin kolay bir yolu var. Kabı ılık su ve iki yemek kaşığı kabartma tozu ile doldurun. Bunu bir süre bekletin ve ardından kabı normalde yaptığınız gibi yıkayın veya bulaşık makinesine koyun.

kuf-sorunu.jpg

2. BANYODAKİ KÜF

Banyonuzda küf mü var? Biraz kabartma tozu ve biraz sudan bir macun yapın. Eski bir diş fırçası kullanarak bunu küflü noktalara sürün. Bunu bir süre bekletin ve ıslatın ve sonra bir ovma süngeri ile ovalayın. Su ile durulayın ve havlu ile kurulayın. Bu kadar kolay!

bd23dd.jpeg

3. DUMAN KOKUSU

Barbekü veya parti yaptınız ve kıyafetleriniz şimdi duman mı kokuyor? Giysileri yıkadıktan sonra bile bu kokudan kurtulmak zor olabilir. Giysilerin üzerine biraz kabartma tozu serpin ve gece boyunca bekletin. Ertesi gün kabartma tozunu silkeleyin ve çamaşırları normalde yaptığınız gibi yıkayın.

buzdolabi-kokusu-nasil-gecer.jpg

4. BUZDOLABINIZI TAZELEYİN

Buzdolabınız biraz hoş olmayan bir koku mu yayıyor? İçine küçük bir kase kabartma tozu koyun. Kabartma tozu kötü kokuları emer ve etkisiz hale getirir. Kabartma tozu yaklaşık ayda bir değiştirin.

maxresdefault.jpg

5. TUVALETİN TEMİZLENMESİ

Bir aydır buzdolabının içinde duran kabartma tozunu biliyor musun? Hemen atmayın. Tuvalete dökün ve ardından bol miktarda sirke ekleyin. Bu köpüğü yaklaşık on dakika bekletin ve ardından tuvaleti bir tuvalet fırçasıyla temizleyin.

cop-kovasi-kokusu-nasil-giderilir.jpg

6. ÇÖP TENEKESİ

Kabartma tozunun kötü kokuları emdiğini zaten söylemiştik, bu da onu kokulu bir çöp tenekesine karşı ideal bir ürün yapar. Çöp kutunuzun dibine biraz kabartma tozu serpin ve kötü kokularla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN