Kadınlar turnuvasında yarışan adam eski şampiyonu yendi

Kadınlar turnuvasında yarışan adam eski şampiyonu yendi

Kenyalı bir adam, Nairobi'de düzenlenen satranç turnuvasında kadınlar klasmanında yarışmak için kadın kılığına girdikten sonra yakalandı. Yerel basında çıkan haberlere göre, Stanley Omondi başörtüsü takarak kadınlar turnuvasına Millicent Awuor adıyla kaydoldu.

Kenya başkenti Nairobi’de düzenlenen 2023 Açık Satranç Şampiyonası'nda skandala imza atıldı. Yarışmaya kadınlar klasmanında katılmak isteyen bir adam, turnuva sırasında suçüstü yakalandı.

ESKİ ŞAMPİYONU YENDİ

Diğer oyuncularla iletişimden kaçındığı söylenen Stanley Omondi, önceki şampiyon Gloria Jumba ve Uganda'nın en iyi oyuncusu Ampaira Shakira'yı mağlup ettikten sonra şüpheleri artırdı. Ülke basınına yansıyan haberlere göre, hakemler tarafından sorgulandıktan sonra erkek olduğunu kabul etti ve davranışının nedeni olarak üniversitedeki mali zorlukları gösterdi.

Omondi, turnuva yetkililerine, yoğun rekabet nedeniyle tüm erkeklere açık olan ve 7 bin 440 dolarlık ödül verilen Açık Bölümde yarışmak istemediğini belirterek kadınlar turnuvasının galibine verilen 3 bin 720 dolarlık ödülü almak istediğini söyledi.

chehs.jpg

DOLANDIRICILIKTAN YARGILANACAK

Durumun ortaya çıkmasından sonra turnuvadan diskalifiye edilen Omondi’nin puanları rakiplerine verildi.

Chess Kenya Disiplin Kurulu üyesi Victor Ng'ani, dolandırıcılıktan suçlu bulunursa Omondi'nin satrançtan uzun süre men edileceğini söyledi. Ng'ani, "Kapsamlı bir cezayı gerektirecek kadar ciddi" dedi ve komitenin daha önce "yaş hilesi de dahil olmak üzere küçük suçları altı aylık bir yasakla" cezalandırdığını da ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN