Kafayı yedirten optik illüzyon: Resimde ilk ne görüyorsun? Zekanı ortaya çıkarıyor!

Kafayı yedirten optik illüzyon: Resimde ilk ne görüyorsun? Zekanı ortaya çıkarıyor!

Bu akıllara durgunluk veren şaheser, birkaç yanılsamayı tek bir eserde ören sürrealist tablolarıyla ünlü Rus sanatçı Igor Lysenko'nun bir illüstrasyonudur. Bugünün mücadelesi, gözlem becerilerinizin bir testidir ve bu resimde fark ettiğiniz ilk şey, ayrıntılara gösterdiğiniz dikkat hakkında çok şey ortaya koymaktadır.

Bir optik yanılsama çevremizdeki dünyaya dair kendi görsel anlayışımız hakkında bize fikir veren dikkate değer bir araçtır. Göz yanılmaları sanat yoluyla ortaya çıkabilir ve böyle bir çalışma, Rus sanatçının bir illüstrasyonudur.

Bu akıllara durgunluk veren resim, tek tek optik bir yanılsama olarak göze çarpan birkaç figürle birbirine bağlanmış bir vadiyi tasvir ediyor gibi görünüyor.

Bugünün mücadelesi, gözlem becerilerinizin bir testidir ve bu resimde fark ettiğiniz ilk şey, ayrıntılara gösterdiğiniz dikkat hakkında çok şey ortaya koymaktadır.

OPTİK İLLÜZYONDA İLK NE GÖRÜYORSUN?

1-006.jpg

KADIN

Bu optik illüzyona ilk bakışta iki kadını gören kişilerin oldukça iyi gözlem becerilerine sahip oldukları söyleniyor, uzmanlara göre herhangi bir temel bilgiyi kaçırmamak için yeterli.

BİR KÖPEK

Aslında iki boyutlu bir görüntünün daha derinlerinde, mesa benzeri yer biçiminden çıkıyormuş gibi görünen bir köpeğin başı var. Köpeği ilk fark eden gözlemciler, ortalamanın biraz üzerinde geziniyor.

BİR YÜZ

Uzman analizi, bir insan yüzünü hemen görebilenlerin ayrıntılara kusursuz bir dikkat gösterdiklerini ve bu güçlü vizyon sayesinde harika problem çözücüler olabileceklerini ileri sürüyor.

İlginç bir şekilde, bir plato gibi görünen sözde yüz, aslında ünlü İrlandalı şairin portresidir.Oscar Wilde, bu optik yanılsamanın yaratıcısı tarafından akıllıca yerleştirilmiş.

OPTİK İLLÜZYON AÇIKLAMA

Optik illüzyonlar fiziksel, fizyolojik ve bilişsel olmak üzere üç çeşittir. Optik bir yanılsamanın temel dayanağı, gözlerimizi ve zihnimizi kandırmaktır. Optik illüzyonların güzelliği, gerçekte olmadığı halde gördüğümüzün gerçek olduğuna bizi inandırabilmelerinde yatar.

Bazen yanılsamalar o kadar gerçektir ki yanılsama ile gerçek arasındaki farkı anlayamayız. Bu tek optik illüzyon, netizenler üzerinde benzer bir etkiye sahip ve onları şaşkına çevirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN