Kanser hastası eşini öldüren adamın cezası belli oldu! Cinayetin gerekçesi şoke etti

Kanser hastası eşini öldüren adamın cezası belli oldu! Cinayetin gerekçesi şoke etti

74 yaşındaki kanser hastası eşini öldürmekle suçlanan 76 yaşındaki adam hakkında hakim kararını verdi. Cinayetle ilgili ilginç detaylar da ortaya çıktı. İşte detaylar...

Güney Kıbrıs'ta bir bölge mahkemesi, evlerinde kan kanseri olan 74 yaşındaki eşini kendi isteği üzerine boğarak öldüren İngiliz vatandaşı David Hunter'ı 2 yıl hapse mahkum etti ve tutuklu bulunduğu süre göz önüne alarak serbest bıraktı.

Mahkeme, 21 Temmuz 2023 tarihindeki ara kararında 76 yaşındaki emekli madenciyi 'taammüden cinayet'ten aklamış ve 'kasıtsız insan öldürme' suçu işlediğine hükmetmişti. Güney Kıbrıs yasalarına göre 'taammüden cinayet' ömür boyu hapisle cezalandırılıyor.

kanser-hastasi-esini-oldurdu-serbest-kaldi.jpg

"YALVARMASAYDI ASLA YARDIM ETMEZDİM" DEMİŞTİ

20 yıl önce emeklilik hayallerini gerçekleştirmek için eşiyle birlikte Kıbrıs'a taşınan Hunter, mayıs ayında mahkemeye verdiği duygusal ifadede eşi Janice Hunter'ı 'sadece karım değil, en iyi arkadaşım' diye tanımlamıştı. Eşiyle gençliğinde tanıştığını ve 57 yıl birlikte yaşadıklarını anlatan David Hunter, "Bana yalvarmasaydı hayatına son vermesine asla yardım etmezdim. Ben de istemedim" ifadelerini kullanmıştı.

'TIBBİ GÖZETİM ALTINDA ÖTENAZİ' PARLAMENTODA GÖRÜŞÜLECEK

David Hunter'ın savunmasını üstlenen avukatlardan Michael Polak, davayı 'eşi benzeri görülmemiş bir durum' diye niteleyerek karardan memnun olduklarını dile getirdi. Güney Kıbrıs'ın liman kenti Baf'ta görülen dava, Kıbrıs parlamentosunun sonbaharda 'tıbbi gözetim altında ötenaziyi' gündemine alacak olmasından dolayı uzun süredir ülke gündemini meşgul ediyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN