Kanye West'ten skandal açıklamalar: Nazilere ve Hitler'e övgü dolu sözler

Kanye West'ten skandal açıklamalar: Nazilere ve Hitler'e övgü dolu sözler

Ünlü rapçi Kanye West, son dönemdeki ırkçı söylemleriyle tartışmalara sebep olurken katıldığı bir programdaki açıklamalarıyla yine tepkilerin hedefine oturdu. Kanye West, İkinci Dünya Savaşı'nda Yahudi soykırımını gerçekleştirerek savaş suçu işleyen Almanya lideri Adolf Hitler'i övdü.

Geçtiğimiz haftalarda Yahudi karşıtı söylemleri sebebiyle Twitter ve Instagram'dan atılan, Adidas ve Balenciaga gibi önde gelen moda markalarıyla anlaşmaları sona eren ABD'li rapçi Kanye West, "Her insanın masaya getirdiği değerli şeyler vardır, özellikle de Hitler'in. Hem Hitler, Hıristiyan olarak doğdu" dedi.

Katıldığı programda tartışma yaratan açıklamalarına devam eden Kanye, "Hitler hakkında iyi şeyler de görüyorum. Ben herkesi seviyorum. Yahudiler kalkıp da bana, 'Bizi sevebilirsin, sözleşmelerle sana yaptıklarımızı sevebilirsin, pornografiyle dayattıklarımızı sevebilirsin' demeyecekler. Halbuki otoyolları icat eden, bir müzisyen olarak kullandığım mikrofonu bulan bu adamın iyi bir şey yaptığını yüksek sesle söyleyemiyorsunuz ve ben bundan sıkıldım" ifadelerini kullandı.

'YAHUDİLERİ SEVİYORUM AMA NAZİLERİ DE SEVİYORUM'

Sunucu Alex Jones, Nazileri sevmediğini söylerken Kanye ise hemen araya girerek, "Hitler'i severim" dedi ve "Nazileri sürekli aşağılamayı bırakmalıyız" diye ekledi. Program boyunca Kanye, ifade özgürlüğünün bastırılması da dahil olmak üzere yayında bahsi geçen birçok konudan "siyonistleri" sorumlu tuttu.

Jones, "Biraz Hitler fetişiniz var sanki" dedi. Jones yayının ilerleyen bölümlerinde, "Ben Yahudi olayına pek girmiyorum" diye ekledi.

Jones, Kanye'nin Hitler ve Nazileri övmesine karşı çıkmaya devam etse de ABD'li rapçi yılmayarak, "Nazilerin yanında 'kötü' kelimesinin kullanılmasından hoşlanmıyorum. Yahudileri seviyorum ama Nazileri de seviyorum" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN