Kararmış tencere altı derdine son! 1 dakikada kararan tencere altlarını elmas gibi yapın: Restoranların gizli sırrı ifşa oldu

Kararmış tencere altı derdine son! 1 dakikada kararan tencere altlarını elmas gibi yapın: Restoranların gizli sırrı ifşa oldu

Bazen mutfaklarda istenmeyen kazalar meydana gelebiliyor. Ocağın altını kapattığınızı zannederken açmış veya ocakta yemek unutmuş olabiliyorsunuz. Başka işlerle uğraşmaktan ocakta unutulan yemek kazaları sık sık meydana gelebiliyor. Bu durumlarda hem yemeğiniz hem de tencereniz yanar. Yanmış tencere altları ise kolay kolay geçmez. Ne kadar ovalasanız da bu lekeleri geçiremezsiniz. Ancak bu yöntem ile kararan tencere altları pırıl pırıl olacak. İşte restoranların sır gibi sakladığı yöntem...

Zamanımızın çoğunu mutfakta geçiririz. Yemek yapmak bazıları için zevk olarak görülse de bazıları için işkencedir. Bazı istenmeyen durumlarda ocakta yemekler unutuluyor ve istenmeyen durumlar yaşanıyor. Ocakta unutulan tencerelerin altın oluşan kararma ve yanık izleri ev hanımlarının en büyük korkulu rüyası. Ne kadar temizlik ürünü kullansanız da yanık izleri geçmez ve tencerenizi çöpe atmak zorunda kalırsanız. Ancak tencereyi temizlemek ve eski haline getirmek imkansız gibi görünse de, aslında oldukça kolay. Sizlere vereceğimiz bu basit yöntem ile mutfakta yemek yapmaktan zevk alacaksınız. Tam 1 dakikada kararan tencere altlarını elmas gibi parlatın. İşte yanmış tencereleri temizleme yöntemleri...

YANMIŞ TENCERE DERDİNDEN KURTULUN

Yemek yapmak oldukça marifet isteyen bir iştir. Çoğu kişi yemek yapmaktan çekinir. Bunun en büyük nedeni mutfakta yaşanan kazalardan dolayı. Bazen dalgınlık ya da başka işlerle uğraşmaktan dolayı ocakta yemekler unutulabiliyor. Bu durumlarda hem tencerenizin altı hem de yemeğiniz yanar. Ev hanımlarının en çok korktuğu durum olan tencere yanıkları geçmesi zor lekelerdir. Ancak bu yöntemi duyunca 'Neden bunu daha önce denemedim' diyeceksiniz. Bu basit yöntemle yanmış tencere altları elmas gibi parlayacak. Hazırsanız restoranların sır gibi sakladığı yöntemi açıklıyoruz!

kmfffddf-4.jpg

TENCERE ALTLARINI ELMAS GİBİ PARLATIN

Herkesin çözümünü merak ettiği o yöntemi açıklıyoruz. Tencereniz bu tarif ile pırıl pırıl olacak. İlk olarak yanmış tencerenizi boş bir ocakta ısıtın. Ardından altına yağ sökücü sıkın ve bir bezle güzelce silin. Anında etkisini gösteren bu yöntemin etkisini görünce gözlerinize inanamayacaksınız.

kmgfgfgf-90.jpg

DİBİ TUTAN TENCERE ALTI NASIL TEMİZLENİR?

Sizler için diğer temizle formüllerini de araştırdık. Dibi tutan tencere altlarını bu pratik yöntemlerle pırıl pırıl yapacaksınız. İşte hayatınızı kolaylaştıracak o yöntemler;

1- BULAŞIK DETERJANI

Tenceredeki yanık lekelerini geçirmek için, lekelerin üzerini geçecek şekilde suyla doldurun. İçerisine bir miktar bulaşık makinesi deterjanı ekleyin. Bu şekilde orta ateşte suyu kaynatın. Kaynama işleminden sonra ocağı kapatın ve 1 gece bu şekilde bekletin. Bekletme işleminin ardından tenceredeki suyu dökün ve tahta kaşık yardımıyla yanık kısımlarını kazıyın. Yanık lekelerinin tamamen temizlendiğinden emin olduktan sonra, tencereye 1 su bardağı karbonat ekleyin. Üzerine temiz su ilave edin ve tencereyi bu şekilde bir gece daha bekletin. Ertesi gün tencereyi tamamen temizleyerek kullanabilirsiniz.

2- SİRKE

Eğer yanık lekeleri çok fazla değilse veya tenceredeki kararmalardan şikayetçiyseniz, sirke ile derin bir temizlik yapabilirsiniz. Tencereye 1 su bardağı sirke ekleyin ve kapağını kapatın. Tencereyi bu şekilde 1 gece bekletin. Ertesi gün içindeki sirkeyi boşaltın ve deterjanlı sünger yardımıyla tencerenizi temizleyin.

3- KARBONAT

Tencereyi ocakta unuttuysanız ve yeni fark ettiyseniz, tencereyi ocaktan alın. Henüz sıcakken tahta kaşık ile dipte kalan kalıntıları temizleyin. Ardından soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Tencere soğuduğunda tüm tabanını kaplayacak şekilde karbonat dökün. Üzerine su ilave edin ve ocağa alarak kaynatın. Tencerenin dibindeki yanık lekeleri yumuşadığında içindeki suyu dökün ve deterjanlı sünger yardımıyla temizleyin.

4- ÇAMAŞIR DETERJANI

Bulaşık deterjanı veya toz halindeki çamaşır deterjanını tencereye ekleyin. Üzerini geçecek şekilde suyla doldurun ve ocakta kaynatın. Su kaynarken, tahta kaşık ile yavaş yavaş yanık kalıntılarını temizleyin. Ardından kaynayan suyu boşaltın ve sünger yardımıyla tencereyi temizleyin.

5- LİMON VE TUZ

Tencerenin dibine 1 yemek kaşığı kristal tuz, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Bu karışımı tencerede yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda temiz bir süngerle çok bastırmadan tencereyi temizleyin. Ovalama işlemi yanık lekelerinin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN