Karbonat mucizesi! Bulaşık makinenize dökün sonra keyfinize bakın: Hem pratik hem de denenmiş yöntem

Karbonat mucizesi! Bulaşık makinenize dökün sonra keyfinize bakın: Hem pratik hem de denenmiş yöntem

Çağımız teknoloji devri ve artık birçok işimizi makineler yapıyor. Bu makinelerin en başında olanlardan biri de bulaşık makineleri. Peki bulaşık makinenize koyacağınız bir tutam karbonatla harikalar yaratacağınızı biliyor muydunuz? İşte denenmiş basit ve pratik o yöntem...

Bulaşık makinaları kullanıldıkça eskisi gibi çalışmaz. Bir zaman sonra yıkattığınız bulaşıklar makinadan lekeler içinde çıkar ve siz o bulaşıkları bir kez daha yıkamak zorunda kalırsınız. Ne kadar tamir ettirseniz de bu bir döngü gibi devam eder. Peki bunun çözüm yolu ne? Bu yöntemi deneyince daha önce nasıl aklıma gelmedi diye düşüneceksiniz. Tek yapmanız gereken bulaşık makinanızı çalıştırmadan önce karbonat koyun ve etkisi izleyin. Bardaklarınız pırıl pırıl olacak!

Bulaşık makinaları kullanıldıkça ömrü azalır ve eskisi gibi iş göremez. Bir zaman sonra yıkamaya koyduğunuz bardak ve kaşıklarınız leke içinde makinadan çıkar. Makinanızın bozulduğunuzu düşünebilirsiniz ancak cevap o değil. Bulaşık makinaları bir zaman sonra içinde biriktirdiği kirlerden dolayı leke oluşumuna neden olur. Bunun yöntemi ise çok basittir. Temizlik alanında sıklıkla kullanılan malzemelerin başında gelen karbonatı makinanıza koymak. Bu yöntemle bardak ve kaşıklarınız pırıl pırıl olacak. Deneyenlerin hepsi bir daha bırakamıyor. İşte sır gibi saklanan o yöntem...

BARDAKLARINIZI PIRIL PIRIL YAPACAK

Ev hanımlarının en şikayet ettiği konuların başında gelen bulaşık makinesi sorunu her evde mutlaka yaşanır. Aldığınız bulaşık makinaları bir zaman sonra yıpranır ve eskisi gibi çalışamaz. Bundan dolayı makinadan çıkan bulaşıklar leke içinde çıkan. Çoğu ev hanımı makinasının bozulduğunu düşünür ancak aslında içinde biriken kirlerden olduğunu düşünmez. Size vereceğimiz bu yöntemle makinadan çıkan bardaklarınız pırıl pırıl olacak.

kmdffddf-24.jpg

MAKİNANIZI BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLEYECEK

Karbonatın temizliklerdeki kullanım alanı oldukça geniştir. Ancak en belirgin özelliği eşyalara verdiği beyazlıktır. Bizde bugün sizlere bulaşık makinanızı hem temizleyecek hem de bardaklarınızı pırıl pırıl yapacak yöntemi açıklıyoruz. İşte o yöntem;

  1. İlk olarak bulaşık makinesinin deterjan bölümüne bir tatlı kaşığı karbonat atın. Parlatıcı kısmına da tuz ve sirke koyun.
  2. Ardından makinanız normal ayarında çalıştırın.
  3. İşlem bittikten sonra gözleriniz beyazlıktan göremeyecek.
  4. Bu yöntem aynı zamanda bulaşık makinenizin içini de temizleyecek.

kmfdfdfd-80.jpg

KARBONAT İLE TEMİZLİK YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Doğal etkisi ile ev temizliğinde vazgeçilmez doğal yöntemlerden biri olan karbonat, az miktarı ile oldukça etkili olan bir malzemedir. Bu sebeple temizlemesi için kullanılan alanda çok miktarda kullanmamaya özen göstermek gerekir. Daha etkili temizlik için fazla karbonat kullanmak, temizlenen alanın daha çok su ile durulanmasını gerektirir. Özellikle parlaması için cam yüzeylerde kullanılan bol miktardaki karbonatın iyi durulanmaması, yüzeyde leke kalmasına neden olur. Karbonat ile Kabartma Tozu Arasındaki Fark Nedir?

Kimyasal içerikli temizleyicilere karşı hassas olan bebekler için karbonat en doğal temizleyicilerden biridir. Emzik ve biberon gibi kimyasal ürünlerle temizlenmesi sakıncalı olan ürünler için bir miktar karbonat bebek eşyalarının doğal yoldan dezenfekte olmasını sağlayacaktır. Emzik ve biberon temizliğinde; kaynamış karbonatlı su içinde emzik ve biberonun bekletilmesi, annelerin hijyen açısından içlerinin rahat etmesini sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN