Kavanozunuzu ocağın üstüne koyun müthiş sonuca gözünüzle tanık olun! Bu yöntemi deneyen daha önce neden denemedim diyecek

Kavanozunuzu ocağın üstüne koyun müthiş sonuca gözünüzle tanık olun! Bu yöntemi deneyen daha önce neden denemedim diyecek

Cam kavanozlar evinizdeki en çok yönlü eşyalardan bazılarıdır. Kavanozları yeniden kullanmak üzere saklamak harika bir fikir. Ancak kavanozun içine koyduğunuz yiyeceğin kokusu kavanozun içine iyice işlemişse bu durum sizi bir hayli zorlayabilir. Peki içi kokan cam kavanozların kokusunu nasıl giderebiliriz?

Evimizde bir cam kavanoz varsa, herhangi bir sayıda ürünü saklamak için kullanılıyor olma ihtimali yüksektir. Turşu ve salça mevsimindeyken, kavanozları çıkarma ve temizleme zamanı geldi. Kavanozlarımızın kullanıldıktan sonra güzelce temizlendiğini söylemek isteriz ama her zaman böyle olmuyor. İyice temizlenmiş olsanız bile, bazen bir kavanoz açarsınız ve nasıl koktuğuna bağlı olarak daha önce içinde ne olduğunu anlayabilirsiniz. Lahana turşusu, havuç turşusu, somon ya da her neyse. Hala içeride, kavanozu kokluyor ve yapacağınız yeni projeniz için bir sorun olabilir. Ancak israfı azaltmak söz konusu olduğunda, yeni ürünler satın almak yerine elinizdekileri kullanmak her zaman daha iyidir. Evet, hala turşu kokan turşu kavanozu da dahil.

Kabartma tozu ve sirkenin de popüler koku gidericiler olduğunu biliyoruz. Ancak kokular özellikle inatçı olduğunda bu ürünler de işe yaramıyor. Sıcak, köpüklü, sirkeli bir solüsyona batırıldıktan sonra bulaşık makinesinde tekrar tekrar konulduğunda bile kokular her zaman kaybolmaz. Onları tekrar taze ve temiz hale getirmek için genellikle çok yönlü bir yaklaşıma güvenmek zorundayız.

gettyimages-1221995435-eede41d5d7114c06900f358102972086.webp

KOKAN KAVANOZLARA ÇÖZÜM NEDİR?

Kokan kavanozları tekrar kullanabilmek için yapmanız gereken tek şey mutfakta ocağınızı yakın. kavanozun kapağını açın ve kavanozun ağzı ocağa bakacak şekilde ters tutun. Birkaç dakika bu şekilde bekletin. İşte hiç yorulmadan, yıkama zahmetine kapılmadan gerçek koku giderici bu...

Artık kavanozunuz kokusuz olduğuna göre, etiketi ve kavanozu tutan yapıştırıcıyı çıkarmak için birkaç farklı yöntemi açıklayalım:

basliksiz-14.jpg

CAM KAVANOZLARDAN ETİKETLER NASIL ÇIKARILIR?

  • Kabartma tozu, kavanozlardan etiketlerin çıkarılması söz konusu olduğunda harikalar yaratır. Kabartma tozu ve herhangi bir yemeklik yağı eşit parçalarda macun haline getirin ve ardından etiketin üzerine fırça ile sürün. Bir gece bekletin ve ardından çevre dostu bir sünger veya bezle ovalayın.
  • Kavanoza hala kağıt veya yapışkan yapışmışsa, etiketin üzerine ince bir tabaka bitkisel yağ veya fıstık ezmesi sürün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Bir sünger veya çelik yünü kullanarak etiketi ovalayın ve kavanozu sabun ve suyla yıkayın.
  • Ekstra inatçı kalıntılar için, yapıştırıcıyı ısıtmak için bir saç kurutma makinesi kullanın ve çıkarmasını kolaylaştırın. Ellerinizi korumak için bir havlu kullanın ve kavanoz ısınabileceğinden dikkatli olun.
  • Islak bir etiket tıkayabileceğinden bulaşık makinesine koymaktan kaçının. Çalışıp çalışmadığını görmek için kavanozu sıcak suya batırın veya birkaç dakika kaynar suda kaynatın. Alternatif olarak, kavanozu kaynar suyla doldurun ve ısının etiketten kurtulmasına izin verin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN