Kelliğin çözümü kahvede gizli! Kahveyi suyla karıştırıp sürün: Sonuca inanamayacaksınız

Kelliğin çözümü kahvede gizli! Kahveyi suyla karıştırıp sürün: Sonuca inanamayacaksınız

Hızla azalan saç telleriniz için endişeleniyor musunuz? Kişinin psikolojisini ve öz güvenini önemli ölçüde etkileyen bu problem kadın erkek demeden herkesi etkileyebilir. İşte size daha önce hiç duymadığınız o saç maskesini açıklıyoruz.

Günümüzde, sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak için birçok insan doğal saç bakım yöntemlerini tercih etmektedir. Kimyasal içerikli ürünler yerine doğal malzemelerle hazırlanan saç maskeleri, saçları güçlendirmek, parlaklık vermek ve saç sağlığını desteklemek için ideal bir seçenektir. Kahve, sadece içecek olarak değil, saç bakımında da etkili bir malzeme olarak kullanılmaktadır. Kahve ile saç maskesi yapmak, saçlara doğal bir parlaklık kazandırırken aynı zamanda saç derisini besleyerek sağlıklı bir saç ortamı oluşturur.

1516784983550-sac-dokulmesi.jpg

KAHVENİN SAÇA FAYDALARI

Kahvenin saçlar üzerinde birçok faydası bulunmaktadır. İşte kahvenin saça olan faydaları:

1. Saça Parlaklık ve Canlılık Verir

Kahve, saçlara doğal bir parlaklık ve canlılık kazandırır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde saç tellerini güçlendirir ve mat görünümü engeller. Kahve ile yapılan saç maskeleri, saçlara doğal bir parlaklık vererek sağlıklı görünmelerini sağlar.

2. Saç Derisini Besler

Kahve, saç derisini besleyen özelliklere sahiptir. Kafein içeriği sayesinde saç foliküllerini uyarır ve saç büyümesini destekler. Aynı zamanda kahve, saç derisini nemlendirir ve saç köklerini güçlendirir. Saç derisine uygulanan kahve maskeleri, saçların daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar.

3. Saç Dökülmesini Azaltır

Kahvenin saç dökülmesini azaltıcı etkisi vardır. Kafein, saç foliküllerini uyararak saçların dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Kahve ile yapılan saç maskeleri düzenli olarak kullanıldığında saç dökülmesi problemini azaltabilir ve saçların daha gür görünmesini sağlayabilir.

kahve-ile-sac-bakimi.jpg

Saç maskesi için gerekli olan malzemeler

1 fincan su

2 tatlı kaşığı Türk kahvesi

Saç kremi

Havlu

Yapılışı: Cezvenin içine suyu ve kahveyi alıp pişirelim. Bu saç maskesinde kahve telvesini değil de kahveyi pişirdikten sonra elde ettiğimiz suyunu kullanacağız. Pişen kahveyi ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan kahveyi bir kabın içine süzelim ve içine 3 yemek kaşığı saç kremi ekleyip karıştıralım. Elde ettiğimiz maskeyi saçlarımızın her noktasına sürelim. Saçları toplayıp saç bonesi koyarak 1 saat bekleyelim. Bu süre sonunda saçlarımızı şampuan kullanmadan sadece su ile yıkayalım. NOT: Bu uygulama kumral saçlara daha çok uygundur sarı ve beyaz saçlarda etkili olmaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN