Kellikten korkanlar dikkat! O içecek kellik riskini arttırıyor: Mutlaka uzak durun

Kellikten korkanlar dikkat! O içecek kellik riskini arttırıyor: Mutlaka uzak durun

Kellikten korkanlar dikkat! Saçlarınızı kaybetmekten korkuyorsanız bu içecekten uzak durun: O içecek kellik riskini arttırıyor...

Erkeklerin en büyük korkularından biri olan kellik, 20'li yaşlarda başlayan saç dökülmesiyle kendini gösterebiliyor. Eğer bu problem önlenemezse, tamamen saçsız kalma riski oldukça yüksek. Son araştırmalar, bazı içeceklerin içerisindeki bileşenlerin kellik riskini %42 oranında artırabileceğini ortaya koydu.

KELLİĞE SEBEP OLAN İÇECEKLER

İnsanların Kötü Zannettiği Fakat Kötü Olmayan Besinler - Popular Science

Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre, bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma, bazı içeceklerin saç sağlığına ciddi şekilde zarar verebileceğini ve kelleşme riskini artırabileceğini ortaya koydu. Özellikle enerji içecekleri ve gazlı içecekler, bu riskin başlıca sebepleri arasında yer alıyor.

KELLİK RİSKİ NASIL ARTIYOR?

Kel olan erkekler dikkat - Sağlık Haberleri

Araştırmalara göre, enerji ve gazlı içecekler, kellik riskini %42'ye kadar artırabiliyor. Bu içeceklerin böyle bir etkisi olduğunu bilen kişi sayısı oldukça az. Bilim insanları tarafından 2000 kişi üzerinde yapılan çalışmada, erkeklerde kellik riskini artıran bu içeceklerin, ilk deneylerde %30, ikinci deneylerde ise %42 oranında etkili olduğu tespit edildi.

KAN ŞEKERİ OYNAKLIĞI KELLİK SEBEBİ

Kan şekerinizi sık aralıklarla ölçün - Sağlık Haberleri

Bu içeceklerin kelleşme riskini artırmasının sebebinin, içeceklerin kan şekeri oranını aniden yükseltip düşürmesi olduğu tahmin ediliyor. Kan şekeri seviyelerindeki bu ani değişiklikler, saç köklerinin sağlığını olumsuz etkileyerek saç dökülmesine neden olabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN