Kemal Sunal'ın efsane filmini hiçbir kanal yayınlamak istemiyor! Hatta YouTube da bile yok

Kemal Sunal'ın efsane filmini hiçbir kanal yayınlamak istemiyor! Hatta YouTube da bile yok

Türk sinemasının usta ismi Kemal Sunal sanat hayatı boyunca sayısız filme imza attı. Ancak Kemal Sunal’ın efsane filmini hiçbir kanal yayınlamak istemiyor. Öyle ki film YouTube da bile yok. Peki, bu efsane film hangisi ve neden yayınlanmıyor? İşte cevabı…

Türk sinemasının usta ismi Kemal Sunal’ın filmleri, aradan geçen bunca yıla rağmen hala 7’den 70’e herkes tarafından ilgiyle takip ediliyor. Sayısız başarıya imza atan usta oyuncunun tüm filmleri zaman zaman TV’de yayınlanırken, bir filmi var ki onu YouTube da bile bulmak mümkün değil. Peki bunun nedeni ne? İşte detaylar…

FİLM RESMEN SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Aziz Nesin'in keskin kalemiyle Türk edebiyatına kazandırılmış, siyasi mizahın doruk noktası 'Zübük', sinema perdesinden sonra dijital dünyada da sessizliğe bürünmüş durumda. Kemal Sunal'ın unutulmaz performansıyla hayat bulan bu eser, uzun yıllardır televizyon ekranlarında kendine yer bulamıyor, dijital platformlarda ise iz sürmek neredeyse imkansız.

Sosyal medya kullanıcısı Umut'un X platformunda yaptığı paylaşım, 'Zübük'ün neden gözlerden uzak kaldığı sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. Kartal Tibet yönetmenliğinde, Aziz Nesin'in aynı adlı romanından uyarlanan film, siyaset dünyasının karanlık yüzünü gözler önüne seriyor. Sinema tarihimizin en önemli yapımlarından biri olan 'Zübük', mizahı ve eleştiriyi birleştirerek toplumsal bir portre çiziyor.

zubuk-filmi-1.jpg

HİÇBİR KANALDAN YAYIN TALEBİ GELMİYOR

Erler Film yetkilisinin 10Haber'e yaptığı açıklamada, filmin yayın hakları konusunda hiçbir kanaldan talep gelmediği, YouTube'a yükleme konusunda ise belirli bir program dahilinde hareket edildikleri belirtildi. Filmin dijital ortamda erişilebilir olmaması, üzerine örtülü bir sansür uygulandığı algısını kuvvetlendirse de, yapımcı firmanın açıklamaları bu iddialara karşı bir açıklık getiriyor.

Bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı paylaşım ile 'Zübük'ün dijital dünyada bir nebze olsun nefes alması, eserin sansürlenip sansürlenmediği tartışmasını alevlendiriyor. Ancak bu durum, eserin önemini ve toplumsal eleştirideki yerini gözler önüne seriyor. 'Zübük', Aziz Nesin'in yarattığı karakterle birlikte, dönüşen ve evrilen bir toplumsal eleştiri aracı olarak tarihte yerini alıyor.

zubuk-filmi.jpg

BİR YANDAN GÜLDÜRÜRKEN DİĞER YANDAN DA DÜŞÜNDÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kullanımıyla günümüz siyaset diline dahi sızmış olan 'Zübük' kelimesi, Aziz Nesin'in yarattığı ve Kemal Sunal'ın canlandırdığı karakterin çok ötesinde, bir toplumsal tiplemeyi ifade ediyor. Eserin, hem edebiyat hem de sinema tarihindeki bu derin izi, onun neden daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğinin altını çiziyor.

'Zübük', bir yandan mizahıyla güldürürken, diğer yandan da derin bir eleştiri sunuyor. Aziz Nesin'in yaratıcı zekası ve Kemal Sunal'ın eşsiz yorumuyla sinemaya aktarılan bu eser, sansür iddiaları ve dijital erişim sorunlarına rağmen, Türk kültür ve sanat tarihindeki yerini korumaya devam ediyor. Belki de 'Zübük'ü yeniden keşfetmek ve anlamak, bugünün dünyasında daha fazla anlam ifade ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN